ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Chokoladevandbakkelser med Sarah Bernardt creme og chokoladeglasur

Henriette akHenriette Kristiansen

Instragram madblogger (henriette_ak)

18. januar 2021
Klar på lidt anderledes fastelavnsboller....? Prøv de her chokolade-vandbakkelser med Sarah Bernardt creme og chokoladeglasur - muums for en absolut himmelsk chokoladehapser! 

Opskrift på chokoladevandbakkelser med sarah bernardt creme og chokoladeglasur

Klar på lidt anderledes fastelavnsboller….? Prøv de her chokolade-vandbakkelser med Sarah Bernardt creme og chokoladeglasur – muums for en absolut himmelsk chokoladehapser!

Dejen er let og luftig og cremen fløjlsblød og med intens chokoladesmag. På toppen endnu mere chokolade og hakkede pistacier.

Både dej og creme er super nemme at lave – det der kræver mest tålmodighed er at vente på cremen køler – men så der til gengæld også lækkerier i vente!


12

Chokoladevandbakkelser med Sarah Bernardt creme og chokoladeglasur

Klar på lidt anderledes fastelavnsboller....? Prøv de her chokolade-vandbakkelser med Sarah Bernardt creme og chokoladeglasur - muums for en absolut himmelsk chokoladehapser! 
Forfatter: Henriette Kristiansen
Ret: Sødt
Køkken: Dansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

Chokoladevandbakkelser

  • 50 gram Smør
  • 1 deciliter Vand
  • 60 gram Mel
  • 1 spsk. Kakao
  • 2 tsk. Sukker
  • 1 knsp. Salt
  • 2 stk. Æg

Sarah Bernardt creme

  • 2 stk. Husblasblade
  • 150 gram Mørk chokolade
  • 2.5 deciliter Fløde

Pynt

  • Kakao til glasuren
  • Flormelis til glasuren
  • Vand til glasuren
  • Pistacienødder

Sådan gør du

Start med cremen:

  • Udblød husblassen i koldt vand.
    Hak chokoladen fint.
    Opvarm fløden til kogepunktet og rør husblassen ud i den varme fløde.
    Hæld fløden over chokoladen og rør til det er smeltet sammen.
    Sæt på køl, mens du laver vandbakkelserne.
     

Vandbakkelser:

  • Tænd ovnen på 200 grader.
    Bring smør og vand i kog i en gryde.
    Tilsæt mel, kakao, sukker og salt, og rør godt rundt, indtil dejen slipper grydens kanter. Lad dejen køle af ca. 10 minutter. Pisk herefter æggene i ét ad gangen - dejen skal være helt samlet for hvert æg, der tilsættes.
    Hæld dejen i en sprøjtepose med stor rund tylle, og sprøjt den ud i runde toppe med en diameter på ca. 5 cm på en bageplade med bagepapir.
    Bag vandbakkelserne i ovnen i ca. 20 minutter.
    Lad dem afkøle.
    Tag din creme ud fra køl. Den skal være helt gennemkold, tjek i bunden af skålen.
    Pisk cremen op med en håndmixer til du får en luftig moussé. Skær vandbakkelserne over på midten, fyld din creme i en sprøjtepose med en stor stjernetyl og sprøjt den ud på hver underste halvdel af vandbakkelserne.
    Put øverste halvdel på og pynt med glasur og evt. pistacienødder.