Chokoladekage med krymmel

Chokoladekage med krymmel

15 min
25 min
1  kage
Profile picture for user Katrine
Katrine
✅Lækker og svampet chokoladekage til både børns og voksnes ganer. ✅Perfekt bradepandekage til kollegerne, børnehaven, "Klassens time" eller børnefødselsdagen.
Om opskriften
Beskrivelse

Jeg lavede denne “Fasterkage” til min niece og nevø, og den blev i dén grad godkendt. Jeg kunne desværre ikke tage et billede i skoven, hvor vi spiste den, så jeg fik kun lige et billede, inden vi kørte hjemmefra. Tænker ikke det er sidste gang, den bliver lavet!

Både børn og voksne var begejstrede - den er på ingen måder tør! 😊

Den er også perfekt at have med til kollegerne på kontoret eller hvis ungerne skal have kage med i skole eller i børnehaven. En bradepande er nok til cirka 20 personer.

 

Chokoladekage med krymmel opskrift

Ingredienser
Kage
2 Æg
200 g Kærnemælk
120 g Olie (smagsneutral)
3 1⁄3 dl Hvedemel
3 1⁄3 dl Sukker
40 g Kakao pulver (rå)
1 tsk Vaniljesukker
1 tsk Natron
1 tsk Bagepulver
3 knsp Salt
150 ml Stærk kaffe
Glasur
200 g Chokolade (jeg brugte mælkechokolade)
100 g Piskefløde
40 g Sirup (lys)
Pynt
  Tivoli krymmel (eller andet farverigt krymmel)
Vejledning

Kage

  1. Start med at tænde ovnen på 180 grader almindelig ovn.

  2. Læg et stykke bagepapir i bradepanden.

  3. Slå æggene ud i en skål og tilføj mælk og olie. Pisk det sammen.

  4. Hæld mel, sukker, kakaopulver, vaniljesukker, natron og bagepulver i en ny skål og tilføj salt. Bland det sammen.

  5. Sigt den tørre blanding over i blandingen af æg, mælk og olie.

  6. Rør den friskbryggede kaffe sammen med dejen. Dejen skal være helt jævn.

  7. Hæld dejen over i bradepanden og brug bagsiden af en spiseske til at glatte overfladen ud med.

  8. Sæt kagen i den forvarmede ovn og lad den bage i cirka 25 minutter. Bagetiden afhænger af ovnen, men kagen skal være gennembagt og give lidt efter, når du trykker let ovenpå den.

  9. Tag den færdigbagte kage ud af ovnen og lad den køle af.

 

Glasur og pynt

  1. Hak chokoladen fint på spækbrættet og kom den over i en skål.

  2. Varm piskefløde og den lyse sirup op i en gryde og tag gryden af varmen, lige inden det begynder at koge.

  3. Hæld blandingen over den hakkede chokolade og lad det stå i et par minutter, inden du rører rundt i det med en dejskraber: Rør rundt i midten af skålen, indtil blandingen er helt homogen og blank.

  4. Fordel chokoladeglasuren udover den afkølede chokoladekage og drys til sidst med tivolikrymmel.

  5. Sæt chokoladekagen i køleskabet i minimum 60 minutter og servér.

Om forfatteren
Profile picture for user Katrine
Katrine
Læs flere af vores opskrifter
Hviletid
1 t
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier