Chokoladekage med flødefraiche

Chokoladekage med flødefraiche

15 min
35 min
1  Portioner
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør

✅Du kender den klassiske tørre chokoladekage fra din barndom, hvor du føler at den pulveriserer i munden på dig. 🍫 Vi garanterer dig at den her kage ikke kommer i nærheden af det. Vores opskrift er lækker svampet og saftig. 🍫 

Kagen blev serveret med en hjemmelavet flødefraiche og blåbær og jordbær.

Om opskriften
Beskrivelse

Du kender den klassiske tørre chokoladekage fra din barndom, hvor du føler at den pulveriserer i munden på dig. Vi garanterer dig at den her kage ikke kommer i nærheden af det. Vores opskrift er lækker svampet og saftig. 

Kagen blev serveret med en hjemmelavet flødefraiche og blåbær og jordbær.

Ingredienser
250 g Smør
150 g Chokolade
4 Æg
250 g Sukker
150 g Hvedemel
50 g Kakao
2 spsk Creme Fraiche (18 %)
2 spsk Fløde (38 %)
1 tsk Vaniljesukker
Vejledning

Chokoladekage

Smelt chokolade og smør i en gryde og rør det til en homogenmasse. Lad chokoladen køle lidt af.

Imens chokoladen køler, piskes sukker og æg luftige og lette.

Sigt mel og kakao pulver ned i æggemassen, sammen med salt. Vend det forsigtigt sammen til en ensartet masse.

Vend forsigtigt den afkølede chokolade/smør ned i æggemassen.

Kom kagemassen op i et tærtefad med en diameter på 21 cm, beklædt med bagepapir.

Bag chokoladekage på nederst rille i en forvarmet ovnen ved 170 grader alm. ovn i 30-35 minutter.

Chokoladekage

 

Flødefraiche

Bland creme fraichen, fløden og vaniljesukkeret i en skål og pisk det luftigt i 2-3 minutter med et el-piskeris.

 

Servering

Skold lynhurtigt blåbærene og jordbærene og skær dem i halve.

Skær en tynd skive chokoladekage og server med flødefraichen og bærrene. 

 

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier