CHOKOLADE FONDANT.
Uanset om det hedder en “gâteau fondant au chocolat” eller “petit gâteau”, så er det en ikke-gennembagt, lille chokoladekage med en crunchy skorpe og dejlig blødt fyld.
Opskriften er på 10-12 stykker, afhængig af størrelsen på dine forme.
Antal: stk,
Chokoladefondant med blødende hjerte
Udskriv Pin Del på Facebook Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!
Ingredienser
- 225 gram Mørk chokolade 70 %
- 225 gram Smør
- 75 gram Sukker
- 0.25 deciliter Cognac
- 3 stk. Æg
- 2 stk. Æggeblommer
- 0.25 deciliter Appelsinsaft
- 50 gram Hvedemel
- Smør eller fedtspray - til at smøre formene
Sådan gør du
- 1. Chokolade, smør og sukker smeltes sammen over vandbad. 2. Pisk æg, æggeblommer, cognac og appelsin saft sammen i en skål. 3. Pisk chokolade-bladningen i æggenemassen. 4. Kom melet ned i chokolade/æggemassen igennem en sigte, så du undgår klumper. 5. Smør formene rigtig godt med smør eller fedt spray. Fyld dej i formene indtil cirka 1 cm fra kanten i toppen. 6. Bages ved 190 grader i 7 minutter i almindelig ovn. Tag kagen ud og lad den stå i 30 sekunder, inden den vendes ud på en tallerken. De skal spises straks. Kagerne er velegnet til at fryses ubagte.
Om forfatteren
Kok
Følg mig på Instagram her