Chokoladebar med brændt marengs

Chokoladebar med brændt marengs

15 min
30 min
6  stk.
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Er du til kager med kaffesmag, skal du prøve denne opskrift. Tung chokoladeganache og let marengs kombineres her i en himmerigsmundfuld af en kage!
Om opskriften
Beskrivelse

Er du til kager med kaffesmag, skal du prøve denne opskrift.

Tung chokoladeganache og let marengs kombineres her i en himmerigsmundfuld af en kage!

Ingredienser
35 g Kakao
185 g Hvedemel
125 g Smør (køleskabskoldt)
50 g Flormelis
1⁄4 dl Stærk kaffe (evt. et espressoshot)
125 g Mørk chokolade (finthakket)
3⁄4 dl Stærk kaffe (eller espresso)
3⁄4 dl Fløde
100 g æggehvider
100 g Flormelis
Vejledning

Kakaomørdej:

Mel og kakao blandes sammen. Skær smørret i små tern og smuldr det i melblandingen, til det nærmest har konsistens som revet parmesan. 

Tilføj flormelis og saml til sidst dejen med espressoen. Start med halvdelen og tilsæt mere, hvis der er behov for det. Arbejd så lidt som muligt med dejen, da den ellers vil blive sej i stedet for sprød. Flad dejen ud, film den og læg den på køl i 20 minutter.

Chokoladebar med brændt marengs

Rul dejen tyndt og kom den i smurte forme. Bag dem i 10 minutter ved 180 grader.

Blindbag dem gerne (se note), vi gjorde det med madpapir og kikærter.

Blindbagningen er med til at forhindre, at bundene ikke løfter sig under bagningen. 

 

Chokoladebar med brændt marengs

Lad bundende afkøle.

 

Ganache:

Bring espressoen i kog sammen med fløden.

Sluk for varmen og hæld væsken over den finthakkede chokolade.

Rør rundt, til du har en ensartet masse, og chokoladen er smeltet.

Hæld ganachen i de afkølede tærtebunde.

De må godt være lune, men ikke komme direkte fra ovnen. 

Chokoladebar med brændt marengs

Lad ganachen sætte sig. Det tager et par timer.

 

Marengs:

Pisk æggehviderne stive, og pisk flormelis i. Pisk til du har en sej masse. Marengsmassen fyldes i en sprøjtepose.

 

Samling:

Tag kagerne ud af køleskabet.

Sprøjt marengsmassen på kagerne med en tyl efter eget valg.

Chokoladebar med brændt marengs

Brænd toppen af marengsen let med en gasbrænder.

Chokoladebar med brændt marengs

Chokoladebar med brændt marengs

Serveres straks.

 

Noter

Blindbagning: 

Ved blindbagning fores den mørdejsklædte tærteform med et stykke bagepapir, som derefter fyldes med tørrede linser eller bønner.

Dette gøres for at undgå at siderne på tærten glider ned under bagningen, og at bunden forbliver på plads i stedet for at hæve op og efterlade et hulrum mellem tærteform og mørdej.

Der findes også keramiske bagebønner, der er små, bønneformede keramikkugler, der kan bruges igen og igen.

Fås i velassorterede køkkenudstyrsforretninger.  

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier