Chokolade muffins med peanutskrokant

Chokolade muffins med peanutskrokant

10 min
20 min
12  stk.
Profile picture for user Anne Mette Autzen
Anne Mette Autzen
Lækre bløde og saftige chokolademuffins med chokolademousse og sprød, salt og sød peanutkrokant! Superlækre - og faktisk også mættende!
Om opskriften
Beskrivelse

Jeg elsker bare kombinationen af chokolade og peanuts og bruger ofte begge dele, når jeg bager!

Se bare denne chokolade-karamel-peanuts-tærte, jeg har lavet tidligere.

Chokolade muffins med peanutskrokant

Chokolade muffins med peanutskrokant

Denne gang lavede jeg lækre bløde chokolademuffins pyntet med chokolademousse og sprød, salt og sød peanutskrokant.

Chokolade muffins med peanutskrokant

De er mega lækre...og mættende!

 

Chokolade muffins med peanutskrokant opskrift

Chokolade muffins med peanutskrokant

 

Ingredienser
Chokolademuffins
75 g Smør
2 Æg
300 g Sukker
300 g Hvedemel
50 g Kakao pulver
2 tsk Bagepulver
1 tsk Vaniljesukker
2 dl Sødmælk
200 g Chokolade (mørk - jeg brugte en 44 pct.)
Chokolademousse
5 dl Piskefløde
2 dl Sukker
2 dl Kakao pulver
1 tsk Vaniljesukker
1 dl Sukker
  Peanuts (en stor håndfuld)
Vejledning

Chokolademuffins

  1. Start med at smelte smørret.

  2. Kom æg og sukker i en skål og pisk det, indtil det bliver hvidt.

  3. Bland sukker, hvedemel, kakaopulver og vaniljesukker sammen i en skål og vend det bagefter i æggesnapsen. Vend også smørret og mælken i blandingen.

  4. Hak den mørke chokolade groft og vend chokoladestykkerne i dejen.

  5. Fordel dejen i muffinsformene og bag dem i 20 minutter ved 200 grader almindelig ovn.

 

Chokolademousse

  1. Kom alle ingredienser i en skål og pisk det sammen, indtil moussen har den ønskede konsistens.

 

Peanutkrokant

  1. Smelt sukkeret på en pande. Når sukkeret er helt smeltet og blevet til karamel og har taget lidt farve, hældes peanuts på panden i og vendes i karamellen.

  2. Hæld peanutsene over på et stykke bagepapir og fordel dem i et lag. 

  3. Når peanutkrokanten er kølet af, kan den hakkes groft. Brug en kniv med takker, for eksempel en brødkniv, for at undgå at krokanten springer ud over det hele.

Chokolade muffins med peanutskrokant

Om forfatteren
Profile picture for user Anne Mette Autzen
Anne Mette Autzen
Bio
Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier