Chokolade karamel peanuts tærte

Chokolade karamel peanuts tærte

20 min
3 t
12  personer
Profile picture for user Anne Mette Autzen
Anne Mette Autzen
✅Syndig "tærte" med en fyldig brownie toppet med karamelsauce og ristede, saltede peanuts. ✅Så fyldig og rig at ét stykke er nok!
Om opskriften
Beskrivelse

Når sukkertrangen melder sig, så er den her chokolade-/karamel/-peanut-bandit en SIKKER vinder! Den smager så syndigt, at et enkelt stykke faktisk er rigeligt!

Chokolade karamel peanuts tærte

Altså - brownie, karamel, peanuts - what's NOT to like!

Chokolade karamel peanuts tærte

Ingredienser
Browniebund
100 g Smør
2 Æg
270 g Sukker
60 g Hvedemel
27 g Kakao pulver
8 g Vaniljesukker
1 knsp Salt
  Rasp (til tærteformen)
Karamel
1 ds Kondenseret mælk
Topping
  Peanuts (cirka 3 håndfulde)
  Havsalt (eller flagesalt)
Vejledning

Karamel

  1. Sæt en uåbnet dåse kondenseret mælk i en gryde.
  2. Fyld gryden med vand, så dåsen dækkes.
  3. Kom låg på gryden og sæt den på komfuret.
  4. Tænd komfuret på svag varme.
  5. Lad dåsen koge under låg i 3 timer.
  6. Hæld herefter vandet fra og lad dåsen stå i gryden til den er kold. Det tager 30 - 45 minutter. Mens dåsen afkøler, går du i gang med browniebunden.

 

Browniebund

  1. Kom smørret i en skål, der kan gå i mikroovnen.
  2. Smelt smørret i mikroen.
  3. Find en stor skål og kom æg og sukker heri.
  4. Rør æg og sukker sammen. Du bestemmer selv, om du vil bruge håndkraft eller en røremaskine.
  5. Kom mel, kakao, vaniljesukker og salt i en ny skål og bland det sammen.
  6. Sigt denne blanding over i æggesnapsen.
  7. Tilføj herefter det smeltede smør.
  8. Rør det hele sammen med en ske.
  9. Find din kage-/bageform (cirka Ø 20 centimeter) og smør den med lidt fedtstof på et stykke køkkenrulle.
  10. Drys lidt rasp i formen. Så slipper brownien lettere formen til sidst.
  11. Vend kageformen på hovedet og lad det overskydende rasp falde ud på bordet.
  12. Sæt formen tilbage ned på bordet og hæld kagedejen i formen. Det gør ikke noget, hvis dejen ikke når helt ud til bageformens sider - det hele skal nok fordele sig, mens den er i ovnen.
  13. Forvarm ovnen på 175 grader almindelig over- og undervarme.
  14. Sæt kagen i ovnen og lad den bage i 30 minutter eller indtil du kan stikke en strikkepind i kagen og der stadig klæber lidt dej fast til pinden. OBS: De 30 minutter er en guideline, så hold øje med, at kagen ikke får for lang tid.
  15. Tag den færdige kage ud af ovnen og lad den afkøle.

 

Topping

  1. Åbn dåsen med den afkølede kondenserede mælk. Dåsen er nu fyldt med den lækreste karamelsauce!
  2. Fordel karamellen over den nu afkølede brownie.
  3. Top af med rigeligt med peanuts.
  4. Drys ganske lidt havsalt eller flagesalt over kagen.
  5. Din lækre kage er nu klar til servering!
Om forfatteren
Profile picture for user Anne Mette Autzen
Anne Mette Autzen
Bio
Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier