ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Chokolade croissant

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 30. oktober 2019

Almindelige smørcroissanter er gode. Men chokoladecroissanter! På fransk kaldes de de pain au chocolat, og de er næsten endnu bedre end almindelige croissanter, i hvert fald indimellem.

Chokolade croissant

Kombinationen af den fedtede smørdej og den let bitre, fyldige chokolade er næsten helt ubeskrivelig.

At noget så “simpelt” kan være så lækkert, ja, det er næsten utroligt. De franskmænd – de kan bare noget, også når det kommer til bagværk.

Chokolade croissant

Og så må chokoladecroissanter siges at være prikken over i’et på både morgenbordet og brunchbordet. Kan du forestille dig nogen brokke sig? Nej vel 😛

 

Chokoladecroissant opskrift

Chokolade croissant

 


Chokolade croissant

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 timer
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 20 croissanter
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

 • 1 package Gær
 • 300 milliliter Vand koldt
 • 200 milliliter Mælk
 • 2 Æg det ene er til pensling
 • 25 gram Salt
 • 1 deciliter Sukker
 • 1000 gram Hvedemel koldt
 • 400 gram Smør
 • 25 gram Chokolade knapper 80 % - du kan også bruge finthakket chokolade

Sådan gør du

  1. Start med at lægge posen med hvedemel i fryseren, så det er koldt, inden du går i gang. Lad det gerne ligge natten over.
  2. Hæld det kolde vand og mælken i en røreskål og opløs gæren heri.
  3. Tilføj dernæst den ene af æggene samt salt, sukker og det kolde hvedemel og bland det hele godt sammen. Det tager adskillige minutter, så jeg synes det er nemmest at bruge en røremaskine.
  4. Hæld herefter dejen ud på køkkenbordet og ælt ganske kort dejen til en kugle.
  5. Sæt dejen på køl i en halv time.
  6. Tag to stykker bagepapir.
  7. Placér det kolde smør mellem de to stykker.
  8. Form smørret til en flad firkant på 15 x 15 centimeter ved at banke/rulle henover det med en kagerulle. Smørret må dog ikke blive for blødt undervejs, da det i så fald skal på køl igen efterfølgende.
  9. Drys et lag mel på bordet, når du er klar til at rulle din butterdej ud. Der skal godt med mel til fra nu af, for at undgå at dejen hænger ved bordpladen.
  10. Rul nu butterdejen ud i et kvadrat på 25 x 25 centimeter.
  11. Placér smørret midt på butterdejen.
  12. Fold alle fire sider af dejen indover smørret, og lad de fire hjørner mødes midtpå. Smørret skal være helt dækket af dej.
  13. Giv det hele et forsigtigt tryk ovenpå med hænderne.
  14. Sæt det nu på køl i en halv time.
  15. Rul det herefter ud til et rektangel på 1 centimeters højde. OBS: Undgå at trykke for hårdt, når du ruller henover dejen, da butterdejens fine lag i så fald vil blive ødelagt. Husk også at blive ved med at drysse mel på bordet imellem hver "udrulning".
  16. Fold butterdejens ender ind, så de mødes på midten og fold dejen endnu en enkelt gang på samme led, så du har i alt 4 lag butterdej.
  17. Sæt det tilbage på køl i en halv time.
  18. Tag igen butterdejen ud af køleskabet.
  19. Rul forsigtet den rektangulære butterdej ud, så igen den bliver 1 centimeter i højden.
  20. Fold butterdejen på samme måde som før: Først enderne ind mod midten og så en enkelt gang mere på samme led, så du har 4 lag.
  21. Tag butterdejen ud af køleskabet for sidste gang og rul nu butterdejen ud til et rektangel på 60 x 15 centimeter.
  22. Skær nu butterdejen midtover (på den korte led), så du har 2 rektangler, hver på 30 x 15 centimeter.
  23. Skær hvert rektangel ud i 10 trekanter, så du har i alt 20 trekanter.
  24. Chokoladen skal nu fordeles i hver trekant. Du ruller en chokoladecroissant ved at gøre følgende: Læg lidt chokolade i den brede ende af trekanten.
  25. Rul trekanten sammen ved at starte fra den bredde ende (den med chokolade) og rul mod den spidse ende af trekanten. Læg croissanten med den spidse ende af trekanten nedad.
  26. Gentag på de resterende butterdejstrekanter. Herefter kan du vælge at fryse croissanterne ned i en frysepose med det samme. Sørg blot for at de ligger ved siden af hinanden i posen, så de ikke kommer til at hænge for meget sammen. Du kan selvfølgelig også vælge at fryse nogle af dem ned og kun bage nogle af dem med det samme. ELLER du kan bare bage dem allesammen med det samme - jeg sladrer ikke! 😉 Det er dog en god idé kun at bage det antal, du har tænkt dig skal spises inden for "overskuelig fremtid", da det meste jo bare smager bedst, når det er så friskbagt som muligt.
  27. Læg croissanterne på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem ikke lægge for tæt.
  28. Læg et rent viskestykke/klæde henover dem og lad dem hæve i et par timer, indtil de er hæve op til cirka det dobbelte. Det tager minimum to timer.
  29. Pisk det resterende æg og pensl croissanterne.
  30. Bag chokoladecroissanterne i en forvarmet ovn ved 200 grader almindelig ovn i cirka 10 minutter, indtil de er lækkert gyldne og sprøde.
  31. Servér.
  Velbekomme.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.