Choko-karamel-popcorn-cupcakes

Choko-karamel-popcorn-cupcakes

15 min
20 min
12  stk.
Profile picture for user Gyldendal
Gyldendal
Professionel
✅Ditte Julies bud på søde🍫chokoladecupcakes🧁med en karamelfrosting og🍿karamelpopcorn. ✅Vi har opskriften fra bogen: "BAGEEVENTYR Bagning med børn", hvor grundtanken er at opskrifterne er så superlette at børn og forældre nemt kan lave dem sammen.
Om opskriften
Beskrivelse

Ditte Julies bud på søde chokoladecupcakes med en karamelfrosting og karamelpopcorn.

Vi har opskriften fra bogen: "BAGEEVENTYR Bagning med børn", hvor grundtanken er at opskrifterne er så superlette at børn og forældre nemt kan lave dem sammen.

Choko-karamel-popcorn-cupcakes

Ingredienser
CHOKOLADECUPCAKES
60 g Smør (blødt)
1 1⁄2 dl Rørsukker (lyst)
2 dl Kagehvedemel
2 spsk Kakao
1 1⁄2 tsk Bagepulver
1⁄4 tsk Salt
2 Æg (M/L)
2 dl Sødmælk
1 dl Mælkechokolade (knapper)
KARAMELFROSTING
250 g Smør (blødt)
4 dl Flormelis
200 g Flødeost (netural)
3 1⁄2 spsk Karamelliseret mælk (færdigkogt kondensereret mælk)
KARAMELPOPCORN
1 pk Popcorn (1 pose - til mikrobølgeovnen))
2 1⁄2 dl Rørsukker (lyst)
50 g Smør
1 knsp Salt
2 tsk Natron
Vejledning

CHOKOLADECUPCAKES

Kom smør, rørsukker, mel, kakao, bagepulver og salt op i en skål, og rør det hele sammen i en røremaskine eller med en håndmixer ved lav hastighed.

Det skal ligne små krummer.

Slå æggene ud.

Hæld dem op i en kande sammen med sødmælk.

Rør æg og mælk sammen.

Hæld langsomt mælkeblandingen op til melblandingen, mens der fortsat røres.

Gør det gerne ad tre omgange, og rør lidt efter hver omgang.

Vend til sidst chokoladeknapper i dejen.

Fordel dejen i 12-15 cupcakeforme (brug gerne faste cupcakeforme med cupcakepapir i).

Bag kagerne ved 190 grader varmluft i 15-20 minutter.

Lad dem køle af i formene.

 

KARAMELFROSTING

Pisk smørret luftigt sammen med flormelis.

Tilsæt flødeost og karamel, og pisk cremen kort igennem.

Meget kort – den skal kun lige være ensartet.

Kom den færdige karamelfrosting på sprøjtepose med en stor stjernetylle, og afsæt en fin spiral på hver cupcake.

 

KARAMELPOPCORN

Pop popcornene.

Smelt sukkeret i en stor gryde.

Kom smørret i karamellen (det smeltede sukker).

Rør godt i det, da sukkeret er varmt.

Tilsæt salt og natron, og lad det boble op.

Vend popcornene heri, og lad dem køle af på et stykke bagepapir.

Dekorér cupcakene med karamelpopcorn og evt. lidt karamel.

Choko-karamel-popcorn-cupcakes

Noter

TIP: Husk altid at have en voksen ved din side, når du smelter sukker (laver karamel), for det kan kræve lidt hjælp.

Om forfatteren
Profile picture for user Gyldendal
Gyldendal
Professionel
Bio
Forlaget Gyldendal - www.gyldendal.dk
Læs flere af vores opskrifter
Hviletid
30 min
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier