Chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies
Sidst ændret:
Tirsdag den 1. oktober, 2019 - 11:28
Beskrivelse

Den bedste opskrift på store, amerikanske cookies med den helt rigtige smørbløde og let seje konsistens. 

Du kan erstatte mælkechokoladen med andre slags chokolade, eller prøv med halvt nødder og halvt chokolade - det smager også fantastisk!

Sværhedsgrad
Udbytte
70 stk.
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
35 minutter
Ingredienser
850 g Hvedemel
3 spsk Bagepulver
1 tsk Salt (fint)
4 strejf Vaniljesukker
500 g Smør (blødt)
550 g Brun farin
350 g Sukker
6 Æg
Vejledning

Pisk sukker, brun farin og smør lyst og cremet med en elpisker.

Tilsæt æggene et ad gangen - pisk godt imellem hvert æg.

Bland mel, bagepulver, salt og vanillesukker sammen i en skål. 

Sigt melblandingen over i smør-æggemassen. Rør dejen sammen med en ske eller pisk ved laveste hastighed. Stop, når dejen er samlet, og ingredienserne er blandet. Du må ikke røre for længe, da dine cookies så vil blive forkerte i konsistensen.

Hak chokoladen i store tern på størrelse med hasselnødder. Tilsæt den til dejen.

Sæt med 2 spiseskeer dejen i klatter på bageplader med bagepapir. Husk afstand mellem hver kage, da de vil flyde ud. 

Chocolate chip cookies

Lad kagerne afkøle på en bagerist

Chocolate chip cookies

 

 

Noter

Brug en savtakket kniv (f.eks. en brødkniv), når du hakker chokolade. Den savtakkede kniv "griber" bedre fat på det, du skal hakke, så det ikke flyver ud til alle sider men i stedet bliver på skærebrættet.

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier