x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Chicken tikka masala

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 23. oktober 2018

Rejs til Indien derhjemme med denne lækre og nemme opskrift på Chicken Tikka Masala, der kan tilberedes på 45 minutter.

Kødet skal gerne ligge i marinaden i et par timer, gør det evt. klart om morgenen og lad kødet marinere i køleskabet, mens du er på arbejde. Så er det klart, når du kommer hjem, og maden er hurtigt på bordet.


Chicken tikka masala

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 2 timer
Tilb. tid: 45 minutter
Antal: 3 Portioner
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 450 gram Kyllingebryst
  • 2 clove Hvidløg
  • 2 stk. Skalotteløg
  • 1 stk. Frisk ingefær cirka 2 cm.
  • 1 spsk. Olie
  • 3 deciliter Vand
  • 2 deciliter Yoghurt naturel
  • 3 spsk. Tomatpure
  • 1 stk. Lime
  • 1 tsk. Chiliflager
  • 1 tsk. Salt
  • 0.5 tsk. Peber
  • 3 tsk. Gurkemeje
  • 2 tsk. Spidskommen stødt
  • 2 tsk. Koriander stødt
  • 0.5 tsk. Kanel stødt

Sådan gør du

  • Chicken tikka masala
    Hak ingefær og hvidløg fint.
    Kom yoghurt, ingefær, hvidløg og limesaft i en skål.
    Kom 2 tsk. gurkemeje, spidskommen, koriander, salt, peber, kanel og chiliflager i skålen og rør sammen til en marinade.
    Skær kyllingen i mindre stykker.
    Vend kyllingen i marinaden og lad den trække på køl i 1-2 timer.
    Hak løget og steg det på en sauterpande i olie.
    Tilsæt kylling og marinade og lad det stege ved middel varme i cirka 30 minutter, til marinaden er kogt næsten væk.
    Chicken tikka masala
     
    Chicken tikka masala
    Retten serveres med kogte ris, mikrobølgeovnstilberedte pappadums og en dressing med yoghurt, revet hvidløg, revet ingefær, salt, peber, lime og persille.
    Chicken tikka masala
     

Noter

https://www.frokenkraesen.com/opskrift-chicken-tikka-masala/

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.