
Opskrift på chicken tikka masala (original)
Tikka Masala er en indisk inspireret ret med yoghurtmarineret kylling i en cremet og krydret sauce. Indisk mad er ofte stærk og fyldt med dybe smage, men her virker yoghurten ved at dæmpe den stærke smag, så den passer bedre til os nordboere.
Tikka Masala indeholder en lang række forskellige ingredienser, men lad dig ikke skræmme af den lange liste. Retten er overraskende nem at lave, og det rigtig smarte er, at man kan røre yoghurtmarinaden sammen med kyllingen om morgenen og sætte det hele på køl. Når man kommer hjem senere på dagen, er kødet klar til brug, og man sparer tid i de kritiske timer.

Chicken Tikka Masala (original)
Ingredienser
Marinade
- 200 gram Græsk yoghurt 10 %
- 1 spsk. Ginger-garlicpaste kan erstattes af hakket ingefær og hakket hvidløg
- 1 spsk. Garam Masala
- Salt
- 400 gram Kyllingelår uden ben
Sauce
- 30 gram Ghee eller smagsneutral olie
- 2 stk. Rødløg
- 1 spsk. Ginger-garlicpaste kan erstattes af hakket ingefær og hakket hvidløg
- 1 stk. Grøn chili
- 2 spsk. Garam Masala
- 1 spsk. Tomatpure
- 1 dåse Hakket Tomater
- 200 gram Vand
- 1 stk. Kanelstang
- Salt
- 75 gram Fløde
- 5 gram Koriander frisk
Servering
- Ris basmati
- Koriander frisk
Sådan gør du
Marinerede kyllingelår
- Bland græsk yoghurt, ginger-garlic paste, garam masala og salt i en skål.
- Vend kyllingelårene rundt i marinaden, sørg for at de er godt dækket
- Dæk skålen med film og stil den på køl i 1-24 timer alt efter, hvor meget tid, du har.
- Varm ovnen op til 250-300 grader grill.
- Fordel kyllingestykkerne på en bageplade med bagepapir, sørg for at få al marinaden med, og sæt dem i ovnen i ca. 10 min.
- Tag kyllingen ud af ovnen og lad den køle lidt af
Sauce
- Hak rødløgene fint og steg dem i ghee på en pande ved middel varme til de er bløde og gyldne.
- Tilsæt ginger-garlic paste og lad det stege med 1-2 min.
- Fjern stilk og kærner fra chilien, hak den fint og kom den på panden.
- Tilsæt garam masala og rør rundt.
- Kom tomatpuré på panden og lad det stege et par minutter.
- Tilsæt hakkede tomater, vand, kanel og salt og lad saucen simre ved lav varme i 30-60 min.
- Fjern kanelstangen fra saucen.
- Blend saucen i en blender eller med en stavblender og hæld den tilbage i panden og tilsæt fløden
Saml retten
- Halver kødet og kom det i saucen. Giv saucen et opkog og smag den til med salt og peber.
- Servér saucen med basmatiris og evt. yoghurt med mynte og agurt og pynt med frisk koriander.