Chicken gumbo (Kylling gumbo)

Chicken gumbo (Kylling gumbo)

10 min
1 t, 15 min
6  personer
JPriceDK
Gumbo er en skøn ret fra det amerikanske cajun-køkken, i denne udgave med kylling og krydret pølse. Det er en blanding mellem en suppe og en gryderet, og serveres med løse ris.
Om opskriften
Beskrivelse

Hvad er det!?

Er det en gryderet?

Er det en suppe??

Det er Chicken gumbo! Både gryderet og suppe...

Gumbo er en skøn ret fra det amerikanske cajun-køkken, i denne udgave med kylling og krydret pølse. Det er en blanding mellem en suppe og en gryderet, og serveres med løse ris.

Lav evt. dobbelt portion - retten egner sig godt til nedfrysning.

Ingredienser
1 1⁄2 dl Jordnøddeolie
1 1⁄2 dl Mel
2 Løg (store, hakkede)
2 Peber (grøn, hakkede)
4 Blegselleristængler (hakkede)
5 fed Hvidløg (hakkede)
2 l Hønsebouillon (cirka, kan være lidt mindre)
2 Laurbærblad
  Krydderier (1-2 spsk. Kreoler-krydderi, efter smag )
1 tsk Timian (tørret)
  Salt og peber (fra kværn)
1 Hel Kylling (stor, skåret i passende stykker)
800 g Pølser (god, kødfuld røget pølse skåret i passende stykker )
1 bdt Persille (hakket)
  Olie (lidt, til bruning)
Cajun-krydderi
2 1⁄2 spsk Paprika
2 spsk Salt
2 spsk Hvidløgspulver
1 spsk Løgpulver
1 spsk Peber (sort)
1 spsk Cayennepeber
1 spsk Oregano (tørret)
1 spsk Timian (tørret)
Vejledning

Cajun-krydderi 

Bland alle krydderierne sammen og opbevar dem i en lufttæt beholder. Her er selvfølgelig til mange omgange, men man kan jo altid halvere eller kvarte opskriften.          

 

Chicken Gumbo

Kyllingestykkerne krydres med krydderiblanding og evt. ekstra salt og peber og brunes hurtigt i lidt olie.

Pølsestykkerne brunes ligeledes og kødet sættes til side.  

Så skal man lave en såkaldt "roux", som er meget typisk for cajun-køkkenet.

Det gør man på følgende måde: I en stor tykbundet gryde varmer man 1½ dl. olie op, og tilsætter melet.

Og nu gælder det så om at bage melet af under konstant omrøring over medium varme indtil massen er nøddebrun.

Man må ikke forlade en roux, for så brænder den på!

Jo mørkere roux’en bliver, jo mere røget og kraftig bliver smagen, men pas på for til sidst går det stærkt, og får den for meget, bliver den bitter og ubehagelig i smagen.

Når den rigtige kulør er opnået, tilsætter men grøntsagerne og steger dem under omrøring i ca. 4-5 minutter.

Så tilsættes bouillon, kylling, pølse samt krydderier og man koger det for svagt blus i en times tid.

Evt. overflødigt fedt skummes af, og der smages evt. til med salt, peber og ekstra cajun-krydderi.

Retten serveres i store, dybe tallerkner sammen med kogte ris og drys af persille og forårsløg.

Kilde

Følg mig på Youtube her og Instagram her.

Om forfatteren
JPriceDK
Bio
James Price, komponist, kapelmester og madentusiast
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier