Chiagrød med mango og mandler

Chiagrød med mango og mandler

10 min
4 t
2  personer
Profile picture for user Anne Mette Autzen
Anne Mette Autzen
✅Cremet og mættende chiagrød med skyr og mælk. ✅Hurtig og nem genvej til en sund og lækker morgenmad i hverdagen. ✅Klar på 2 minutter om morgenen!
Om opskriften
Beskrivelse

Chiagrød var lidt en "blogger-ting" til at starte med. Det var pludselig ALLE vegne på de sociale medier, og det hitter stadig stort - og slet ikke uden grund!

Chiafrø er nemlig propfyldt med god næring. Og fordi de kan suge op til 10 gange deres egen vægt til sig i væske, fylder selv et par skefulde chiafrø virkelig godt i maven.

Chiagrød med mango og mandler

Jeg er blevet rigtig glad for chiagrød, fordi det er genialt i hverdagen: Det "laver" jo nærmest sig selv henover natten, mens man selv svæver rundt i drømmeland og restituerer krop og sind.

Jeg laver gerne min chiagrød med en god, cremet skyr (helst med vaniljesmag - MUMS) og mælk, og så er det bare med at tilføje alle mine yndlingstoppings næste morgen.

Chiagrød med mango og mandler

Jeg pynter sådan set bare af med det, jeg lige har liggende, og denne gang var det en god portion frisk, sød mango. Mandler har jeg stort set altid i mit køkkenskab, og de er også med til at give et godt knas og en rigtig god mæthedsfornemmelse fra morgenstunden.

ALLE frugter og nødder passer til chiagrød, så du kan sagtens variere din grød fra dag til dag. Så bliver den også svær at køre død i.

Her får du min basisopskrift på en god og mættende chiagrød, og så topper du bare af med det, dit hjerte end måtte begære den givne morgen!

Chiagrød er simpelthen så nemt at lave, og det smager SÅ lækkert! Du kan også eksperimentere med at tilføje havregryn - så holder du bare en anelse igen med chiafrøene :-)

Ingredienser
2 dl Skyr (vanilje)
2 dl Mælk
1⁄2 Lime
3 spsk Chiafrø
Vejledning

Aftenen inden

  1. Bland alle ingredienser sammen. Du kan gøre det i én stor skål, eller du kan fordele det i to patentglas - det er ret smart, så du kan tage det med på farten næste morgen.
  2. Stil det på køl i minimum 4 timer, helst natten over.
  3. Næste morgen pynter du af med din yndlingsfrugt og hakkede nødder.

 

Om forfatteren
Profile picture for user Anne Mette Autzen
Anne Mette Autzen
Bio
Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier