Cheesecake med havtorn

Cheesecake med havtorn

15 min
10 min
1  kage
Profile picture for user madsglunde
madsglunde
Kok
Lækker og frisk cheesecake med havtorn 😍🍰Denne gang blev det med havtorn og det er bestemt ikke sidste gang vi forsøger os med det!😋😍 Kagen bliver bare super dejlig og frisk, det var faktisk et super godt afbræk fra alt det søde der eller er i december måned 🍰🍰
Om opskriften
Beskrivelse

Lækker og frisk cheesecake med havtorn.

I går fyldte min kæreste år.

I den anledning skulle vi selvfølgelig have kage.

Lotte elsker cheesecake, så der var faktisk heller ikke et svært valg.

Denne gang blev det med havtorn og det er bestemt ikke sidste gang vi forsøger os med det!

Kagen bliver bare super dejlig og frisk, det var faktisk et super godt afbræk fra alt det søde der eller er i december måned 

I får opskriften og så håber jeg i har lyst til at prøve den.

Ingredienser
Mørk kiksebund
250 g Digestive kiks
100 g Smør
2 spsk Brun farin
2 1⁄2 spsk Kakao pulver
Cheesecakemasse
10 Husblasblade
400 g Havtorn (frosne)
300 g Sukker
600 g Flødeost
1 Citron (både saften og skallen)
1 Appelsin (både saften og skallen)
300 g Græsk Yoghurt
Vejledning

Mørk kiksebund

1: kiksene, brun farin og kakopulver kommes i en blender og kørers til det bliver til smuldr.

2: smørret smeltes og det hele blandes sammen.

3: kom det hele ned i en springform med bagepapir i og pres det godt sammen, herefter på køl.

 

Cheesecakemasse

1: husblassen kommes i koldt vand.

2: sukker, flødeost, græsk yoghurt samt skal og saft fra citrusfrugterne røres sammen i en skål.

3: havtorn kommes i en gryde og koges op, hvorefter det blandes sammen med husblassen og sidst sigtes, så der ikke kommer kerner med.

4: tag lidt af ostecreme i en skål og bland det sammen med havtornpureen (gem cirka 0,5 dl til pynt).

5: kom det herefter op i resten af ostemassen og rør det godt sammen, hvorefter det kommes på kiksebunden.

6: havtornpureen kommers på i striber og herefter laves mønster i med en pind, ved at køre modsatte vej.

7: kom det hele på køleskabet i minimum 5 timer.

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Om forfatteren
Profile picture for user madsglunde
madsglunde
Kok
Bio
Mads er 26 år og går meget op i madlavning, og sunde alternativer 👨🏻‍🍳
Læs flere af vores opskrifter
Hviletid
5 t
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier