Cheesecake med citronmarinerede jordbær

Cheesecake med citronmarinerede jordbær

25 min
2 t
8  Portioner
fadlsforlag
Redaktion

✅Dejlig og lækker cheesecake med citronmarinerede jordbær.

✅Vi har opskriften fra bogen: "Sund mave – low FODMAP diet", hvor forfatterne Camilla Thrysøe og Mia Schomacker siger følgende om den:

"Denne dessert smager vidunderligt, og den er med sin sprøde bund og cremede top en sublim smagsoplevelse. Da kagen ikke skal bages og desuden kan laves, dagen før den skal spises, er den perfekt, til når du får gæster. Kagen indeholder hytteost, så hvis du ikke tåler laktose, kan du supplere med laktaseenzymer til kagen."

Om opskriften
Beskrivelse

Dejlig og lækker cheesecake med citronmarinerede jordbær.

Vi har opskriften fra bogen: "Sund mave – low FODMAP diet", hvor forfatterne Camilla Thrysøe og Mia Schomacker siger følgende om den:

"Denne dessert smager vidunderligt, og den er med sin sprøde bund og cremede top en sublim smagsoplevelse. Da kagen ikke skal bages og desuden kan laves, dagen før den skal spises, er den perfekt, til når du får gæster. Kagen indeholder hytteost, så hvis du ikke tåler laktose, kan du supplere med laktaseenzymer til kagen."

Ingredienser
Bund
225 g Kiks (Glutenfri)
2 1⁄2 spsk Flydende fedtstof
5 1⁄2 spsk Sirup
Fyld
1 Æg
3 spsk Sukker
1 Vaniljestang
500 g Hytteost (1,5 %)
3 tsk Citronskal (Cirka. Fra en usprøjtet citron)
5 Husblas (Blade)
5 tsk Citronsaft
1 1⁄2 dl Piskefløde
Citronmarinerede jordbær
250 g Jordbær (Friske)
4 spsk Citronsaft
2 spsk Sukker
Vejledning

Knus kiks ved at komme dem i en plasticpose, og bank på posen med for eksempel en kødhammer.

De skal ikke knuses helt fint – der skal stadig være lidt bid i.

Tilsæt sirup og flydende margarine, og rør sammen.

Fordel massen i en springform på 20 cm i diameter.

Sæt bunden i pres, for eksempel ved hjælp af et plastlåg med noget tungt stående ovenpå.

Sæt formen i køleskabet.

Læg husblas i koldt vand, imens du forbereder fyldet.

Pisk æg, sukker og korn fra vaniljestangen luftig med en elpisker.

Blend hytteost til en ensartet masse, og rør det sammen med æggemassen.

Tilsæt herefter revet citronskal.

Smelt husblas i et vandbad sammen med det vand, der hænger ved husblassen, når du tager det op af det kolde vand.

Rør den smeltede husblas sammen med 5 tsk. citronsaft, og hæld det i ostecremen under kraftig omrøring.

Pisk fløden til flødeskum, og vend den forsigtigt i ostecremen.

Hæld cremen over den sprøde bund, og dæk formen til med husholdningsfilm.

Lad kagen stivne i 2-3 timer i køleskabet.

Imens marineres de friske jordbær.

Skær jordbær i skiver, og vend dem i citronsaft og sukker. Lad jordbærrene stå og trække i saften, indtil kagen har sat sig.

Fordel herefter jordbærrene over kagen, og server.

Noter

TIP: Det smager skønt af sommer, hvis du marinerer jordbærrene i lidt koncentreret hyldeblomstsaft i stedet for sukker og citron. Hvis spelt er testet og tåles, kan du anvende 150 g speltflakes til bunden i stedet for kiks.

Kilde

Vi har fået opskriften fra bogen: "Sund mave – low FODMAP diet"

Om forfatteren
fadlsforlag
Redaktion
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Tags

Sociale medier