Cheesecake a la risalamande i glas

Cheesecake a la risalamande i glas

  Portioner
Profile picture for user foodbyelma
foodbyelma
Amatør
Om opskriften
Beskrivelse

Her kommer opskrift på denne lidt anderledes opskrift af den klassiske risalamande.

Den er skøn! 😋, men alligevel bibeholdt samme smag af den gode dessert.

Ingredienser
Bund
150 g Brunkager (eller vanlijekranse)
75 g Smør
50 g hakkede mandler
Creme
4 Husblasblade
300 g Risengrød (færdiglavet)
150 g Mascarpone
100 g Flormelis
1 spsk Vaniljesukker
3 dl Piskefløde
Kirsebærgelé
5 Husblasblade
500 ml Kirsebærsauce
Pynt
  Hvid chokolade (eller mandelflager)
Vejledning

Bund

Knus kiks fint eller blend dem i en foodprocessor.

Smelt smørret og vend det sammen med de knuste vaniljekranse og de hakkede mandler.

Tryk massen ud i bunden af glassene med bagsiden af en ske og sæt den på køl imens ostecremen forberedes.

 

Risalamande ostecreme

Læg husblas i blød i koldt vand. 

Rør risengrød, flødeost, flormelis og vaniljesukker sammen.

Smelt den opblødte husblas i en gryde sammen 1 spsk. vand.

Lad afkøle til 35-40º C.

Vend først et par spiseskeer af ostecremen i den lune mandelaroma, kom blandingen over i den resterende ostecreme og vend det sammen.

Pisk herefter fløden til den danner lette toppe og vend det i blandingen. 

Kom fyldet over bundene og spred det jævnt ud med en vinkelpalet.

Kom cheesecaken i fryseren i ca. 30 minutter indtil fyldet har sat sig, imens forberedes geléen.

 

Kirsebærgelé

Sæt husblas i blød i koldt vand. 

Sigt kirsebærrene fra kirsebærsaucen. Bærrene skal ikke bruges, så gem dem evt. til en anden opskrift.

Varm kirsebærsaucen og smelt husblas heri.

Lad geléen køle ned til ca. 35º C.

Tag cheesecaken ud af fryseren og hæld forsigtigt geléen over ostecremen.

Sæt igen på frys i 30 minutter eller kom den på køl i 1-2 timer indtil geléen har sat sig.

Noter

Jeg endte med at brugene kirsebærrene i opskriften.

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Om forfatteren
Profile picture for user foodbyelma
foodbyelma
Amatør
Bio
Elma er 40 år gammel, bor i Aalborg. Hun er stor livsnyder, og madlavning er hendes stor lidenskab. Maden skal smage godt, men også se lækkert ud.
Læs flere af vores opskrifter
Sociale medier