Champignon a la creme

Champignon a la creme

5 min
15 min
4  personer
Profile picture for user Gyldendal
Gyldendal
Professionel
✅Der er næsten ingen grænser for hvad man kan bruge disse dejlige flødestuvede 🍄champignons til - men på et ristet stykke brød eller sammen med mørbradbøffer, er favoritterne.
Om opskriften
Beskrivelse

Der er næsten ingen grænser for hvad man kan bruge disse dejlige flødestuvede champignons til - men på et ristet stykke brød eller sammen med mørbradbøffer, er favoritterne.

Fløde og svampe er bare gode venner og denne version er en super god erstatning eller variation for den klassiske kombination af brun sovs og kartofler. 

Vi har opskriften (ikke billedet) fra bogen: "Frøken Jensens kogebog  -siden 1901", skrevet af Frøken Kristine Marie Jensen.

Ingredienser
  Champignon (4-500 gram)
1⁄2 spsk Olivenolie
1⁄2 spsk Olivenolie
1⁄2 spsk Smør
  Frisk timian (1 kvist)
  Vermouth (2-3 spsk tør hvid vermouth)
2 dl Piskefløde
  Citronsaft
  Salt og peber
  Persille (hakket)
Vejledning

Rens svampene.

Store svampe halveres.

Kom olie og smør på panden, tilsæt svampe og timian når smørret har bruset af.

Steg dem til de er gyldne i kanterne (2-3 min.), ryst panden jævnligt undervejs.

Tilsæt vermouth og lad den dampe væk.

Hæld fløde ved og lad den koge ind til konsistensen er god og tyk.

Smag til med lidt citronsaft, salt og peber.

Drys med hakket persille.

Kilde

Frøken Jensens kogebog

Vi har opskriften fra: "Frøken Jensens kogebog"

Om forfatteren
Profile picture for user Gyldendal
Gyldendal
Professionel
Bio
Forlaget Gyldendal - www.gyldendal.dk
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier