Champagne gele

Champagne gele

20 min
2 t
1  Portion
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Om opskriften
Beskrivelse

Skal din nytårs drik have et lille pift, eller mangler din dessert lige det sidste pift. 

Så er denne champagne gele lige noget for dig 

Ingredienser
125 g Sukker
2 1⁄2 dl Vand
5 Husblas
2 1⁄2 dl Champagne
Vejledning

Kom husblassen i en skål med kold vand.

Kom sukker og vand op i gryde og bring det i kog.

Når vandet begynder at koge, den af varmen.

Vrid husblassen for vand og kom den op i den varme vand. Rør husblassen ud i vandet og laddet køle let, ved stuetemperatur.

Når vandet er kølet let, kommes champagnen op i gryden og det hele røres let sammen.

Kom champagnen op i en hælde kande, så er den nemmere at styrer.

Kom den varme champagne gele op i et fad og sæt det på køl i minimum to timer, til geléen har sat sig. Men gerne natten over.

Skær geléen i mindre stykker og brug som pynt i driks, på toppen af kager, som et lag gele midt i kagen.

Skal geléen bruges som et smukt lag på toppen på et flot blank lag, så lad den afkøle cirka 20 minutter på køkkenbordet, inden den hældes på toppen af kagen, med kagering omkring.

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier