Ceviche af pighvar

Ceviche af pighvar

15 min
1 t
4  personer
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion

Ceviche er rå fisk der marineres i lime- eller citronsaft.✅ Syren fra saften sørger for tilberedning af fisken.🤤 Den får en hvid farve og et mat udseende, næsten som om, den var blevet kogt.

Om opskriften
Beskrivelse

Ceviche er rå fisk der marineres i lime- eller citronsaft. Syren fra saften sørger for tilberedning af fisken, der får en hvid farve og et mat udseende, næsten som om, den var blevet kogt.

Ingredienser
300 g Pighvar (eller anden hvid fisk )
2 Citron (saften)
  Trøffel (kan erstattes med olivenolie)
  Frisk timian
1 Chili (frisk)
  Salt
  Peber
Vejledning

Start med at skære fisken i meget små tern på cirka 1 gange 1 centimeter. Læg fisken i en skål.

Pres citronerne og hak chili meget fint. Udelad eventuelt kernerne, hvis du ikke vil have det meget stærkt. 

Tilsæt citronsaft, hakket chili, friske timianblade, lidt olie samt salt og peber. Rør det hele godt sammen med fisken. 

Stil skålen i køleskabet i minimum 1 time. Når fisken er færdigtilberedt, vil den blive "glasagtig" og se næsten kogt ud.  

​​​​​​

Noter

Oftest bruges der frisk koriander i ceviche. Det kan du naturligvis også gøre!

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier