Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Cacio e pepe med æggeblomme

Theis Astow

Theis er en glad amatørkok, som bruger så meget tid som muligt i køkkenet. Theis er glad for det enkle køkken, hvor få råvarer bliver omdannet til god mad.

9. januar 2020

Opskrift på cacio e pepe med æggeblomme

Min variation af pastaretten cacio e pepe med æggeblomme. 

Det er altid sjovt at lege med en vaske ægte klassiker.


Servings: 4 personer

Cacio e pepe med æggeblomme

Author: Theis Astow
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 10 minutter

Ingredienser

  • 1 spsk. Peberkorn
  • 25 gram Smør
  • Parmesan 4 håndfulde revet - (pecorino kan også bruges)
  • 4 stk. Æggeblommer
  • 500 gram Spaghetti

Sådan gør du

  • Sæt en gryde over med vand til spaghettien, og kog spaghettien halvdelen af den tid, som står på anvist på pakken.
    Stød imens peberkorn groft i en morter
    Rist peber af i en pande, så det bliver godt ristet.
    Smid en lille klump smør på panden til peberet, og lad det bruse af.
    Tag lidt af kogevandet fra spaghettien, og hæld over til peberet, og lad det simre et par minutter.
    Når spaghettien har kogt halvdelen af tiden, tages de op og kommes over i panden.
    Nu skal de koge færdige i panden, hvor det jævnligt bliver tilføjet kogevand fra spaghettigryden. Vandet skal koge væk før der tilføjes mere kogevand (som ved en risotto).
    Når spaghettien er al dente, tages panden af varmen, og æggeblommen tilføjes under konstant omrøring, da den ellers vil blive til røræg.
    Nu skulle retten gerne være godt cremet.
    Hvis den er blevet lidt for tør, da kan der tilføjes en smule kogevand, til den ønskede konsistens er opnået.