Opskrift på cacio e pepe med æggeblomme
Min variation af pastaretten cacio e pepe med æggeblomme.
Det er altid sjovt at lege med en vaske ægte klassiker.

Servings: personer
Cacio e pepe med æggeblomme
Ingredienser
- 1 spsk. Peberkorn
- 25 gram Smør
- Parmesan 4 håndfulde revet - (pecorino kan også bruges)
- 4 stk. Æggeblommer
- 500 gram Spaghetti
Sådan gør du
- Sæt en gryde over med vand til spaghettien, og kog spaghettien halvdelen af den tid, som står på anvist på pakken. Stød imens peberkorn groft i en morter Rist peber af i en pande, så det bliver godt ristet. Smid en lille klump smør på panden til peberet, og lad det bruse af. Tag lidt af kogevandet fra spaghettien, og hæld over til peberet, og lad det simre et par minutter. Når spaghettien har kogt halvdelen af tiden, tages de op og kommes over i panden. Nu skal de koge færdige i panden, hvor det jævnligt bliver tilføjet kogevand fra spaghettigryden. Vandet skal koge væk før der tilføjes mere kogevand (som ved en risotto). Når spaghettien er al dente, tages panden af varmen, og æggeblommen tilføjes under konstant omrøring, da den ellers vil blive til røræg. Nu skulle retten gerne være godt cremet. Hvis den er blevet lidt for tør, da kan der tilføjes en smule kogevand, til den ønskede konsistens er opnået.