Butternutsquashsuppe

Butternutsquashsuppe

15 min
20 min
2  Portioner
Profile picture for user Muusmann Forlag
Muusmann Forlag
Professionel

✅Lækker og enkel opskrift på en butternutsquashsuppe med meget få ingredienser. ✅Den lækre suppe serveres med et sprødt element i form af fritterede salvieblade og ristet brød med en hjemmelavet pesto.

Retten er næsten kødfri og ønsker man den 100 % vegetarisk, skal kyllingebouillonen blot erstattes med grøntsagsbouillon. 

Opskriften stammer fra bogen: "Sundt fedt".

Om opskriften
Beskrivelse

Lækker og enkel opskrift på en butternutsquashsuppe med meget få ingredienser. Den lækre suppe serveres med et sprødt element i form af fritterede salvieblade og ristet brød med en hjemmelavet pesto.

Retten er næsten kødfri og ønsker man den 100 % vegetarisk, skal kyllingebouillonen blot erstattes med grøntsagsbouillon. 

Opskriften stammer fra bogen: "Sundt fedt".

Ingredienser
Butternutsquashsuppe
1 Løg (F.eks. zittauerløg )
1 fed Hvidløg
1 spsk Olivenolie (Ekstra jomfruolivenolie)
300 g Squash (Tern af skrællet og afkernet butternutsquash, alternativt hokkaido)
4 dl Bouillon (Kyllinge- og grøntsagsbouillon)
4 dl Mælk (Lun)
1 spsk Rapsolie (Koldpresset)
  Havsalt
  Peber (Friskkværnet)
  Frisk ingefær (Revet)
Fritteret salvie
4 Salvieblade
  Olivenolie (Ekstra jomfruolivenolie)
Brød med pesto
6 skv Brød
3 spsk Pesto
Pesto
  Bredbladet persille (2 håndfulde)
1 dl Olivenolie (Ekstra jomfruolivenolie)
3 spsk Græskarkerner
2 dl ost (Fintrevet. Vesterhavsost, Ravost eller anden nordisk hård ost.)
  Citron
  Havsalt
  Peber (Fra kværn)
Vejledning

Suppe

Skær de to slags løg i tern og steg disse bløde og blanke i olivenolie.

Kom butternutsquash ved og vend godt.

Spæd med bouillon og lad det simre i 15 minutter.

Spæd med lun mælk og rapsolie og blend suppen.

Smag den til med salt, peber og ingefær.

 

Pesto

Kør alle ingredienserne i blenderen og smag til med citron, salt og peber.

 

Brød

Rist de 6 skiver brød og smør dem hver med en halv spiseskefuld pesto.

 

Fritteret salvieblade

Steg salviebladene i olivenolie, læg dem på fedtsugende papir og giv dem et drys salt.

 

Servering

Top suppen med salvie ved servering.

Noter

Næringsindhold pr. person:
∙ Energi: 477 kcal
∙ Protein: 17,7 g
∙ Fedt: 27,8 g
∙ Kulhydrat: 42,1 g
∙ Kostfibre: 4,8 g

Kilde

Som læser hos GastroFun får du en eksklusiv rabat på bogen "Sundt fedt", hvorfra denne opskrift stammer:

Brug rabatkoden: gastrofun - så får du 20 % i rabat ved køb af bogen som du kan finde ved at følge dette link

Om forfatteren
Profile picture for user Muusmann Forlag
Muusmann Forlag
Professionel
Bio
Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier