Butternut squash risotto

Butternut squash risotto
Sidst ændret:
Torsdag den 17. december, 2020 - 13:58
Beskrivelse

Lækker risotto lavet på bagt butternutsquash og toppet med ristede kerner.

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Personer
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
1 time
Ingredienser
2 Løg
3 fed Hvidløg
350 cg Risottoris ((Cirka))
1 dl Hvidvin
  knsp Cayennepeber
50 g Parmesan
50 g Smør
  Citronsaft ((smag til))
1 tsk Honning
1 spsk Olivenolie
  Svampe
Vejledning

Butternutsquashpure

Skræl og skær butternutten i tern. Opvarm en lille klat smør i en gryde, og steg i kort tid 3/4 del af i butternutten. Dæk til med vand, og kog indtil de er blevet møre. Hæld 90% af væsken fra, og blend butternutten, tilsæt citronsaft, lidt cayennepeber og fløden. Blend til en glat konsistens.

 

Bagt butternut

Giv de resterende butternutsterne olivenolie, citron saft, lidt cayennepeber, honning, salt og peber. Bages i cirka 15 minutter.

 

Ristet kerner 

Rens kernerne, og bages sammen med de bagte butternuts.

 

Risotto

Smelt smør, svits løg og hvidløg til de er klare. Tilsæt ris og svits af i kort tid. Tilsæt derefter hvidvin, og lad det fordampe et par minutter. Tilsæt løbende kyllingefond, og rør ofte rundt. Når halvdelen af fonden er tilført, tilsættes puréen. Når alt kyllingefonden er kommet i, og risene har den rigtige konsistens, tilsættes parmesanen. Risottoen er klar til servering. Serveres med de bagte butternuts, stegte svampe, ristet kerner, revet parmesan og persille.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier