Burger med muslingebøf

Burger med muslingebøf
Sidst ændret:
Mandag den 3. maj, 2021 - 13:50
Beskrivelse

Muslingebøffer – Perfekte til burgere og et kæmpe hit blandt store og små.

Vi har opskriften fra bogen: "BLÅ - 40 opskrifter med blåmuslinger", hvor forfatterne Mikkel Wejdemann og Maren Moltke Lyngsgaard skriver følgende om opskriften:

"Et super bæredygtigt alternativ til bøffen. Man bliver nærmest overrasket over, hvor godt det smager. Tip: Så kan vi for alvor snakke bæredygtige ”bøffer”. Du kan også bruge dem som alternativ til de almindelige frikadeller med nye kartofler og persillesovs. Eller fiskefrikadeller med dild-cremefraiche og en god salat. De kan lægges på rugbrødsmaden i madpakken. Mulighederne er mange, og du bestemmer selv."

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
20 minutter
Ingredienser
2 ds Blåmuslinger (naturel)
2 fed Hvidløg (op til 3, efter smag)
1 Løg
2 Æg
  Dild (en stor håndfuld)
  Bredbladet persille (en stor håndfuld)
5 dl Hvedemel
1 1⁄2 dl Havregryn
  Smør
  Tilbehør (Dit foretrukne burgertilbehør – vi har lavet dem med cremefraiche, salat, soltørrede tomater, agurk, syltede rødløg, lidt dild og sprødt stegt søl)
Vejledning

Hæld vandet fra blåmuslingerne, og lad dem dryppe godt af.

Tag nu muslinger, hvidløg, løg, sennep, æg, saft fra citronen, dild, persille, lidt salt og peber, og kør det hele sammen i en foodprocessor i omkring 2-3 minutter, til det bliver en skøn grøn fars.

Kom farsen over i en skål, og tilsæt nu mel og havregryn, mens du rører godt rundt med en grydeske. Farsen skal ende med samme konsistens som en frikadellefars. 

Lad en god klat smør bruse af på en stegepande, og steg små, fine muslinge-deller heri.

Steg ved god varme ca. 3 minutter på hver side, til de får en flot gylden og sprød overflade.

Skru lidt ned, og giv dem yderligere 2 minutter på hver side. 

Varm dine burgerboller, og gør dit favorittilbehør klar.

Anret burgeren, og gnask løs!

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier