ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Burger med muslingebøf

FORLAGET TURBINE | 3. maj 2021
Muslingebøffer – Perfekte til burgere og et kæmpe hit blandt store og små. Et super bæredygtigt alternativ til bøffen. Man bliver nærmest overrasket over, hvor godt det smager:

Muslingebøffer – Perfekte til burgere og et kæmpe hit blandt store og små.

Vi har opskriften fra bogen: “BLÅ – 40 opskrifter med blåmuslinger“, hvor forfatterne Mikkel Wejdemann og Maren Moltke Lyngsgaard skriver følgende om opskriften:

“Et super bæredygtigt alternativ til bøffen. Man bliver nærmest overrasket over, hvor godt det smager. Tip: Så kan vi for alvor snakke bæredygtige ”bøffer”. Du kan også bruge dem som alternativ til de almindelige frikadeller med nye kartofler og persillesovs. Eller fiskefrikadeller med dild-cremefraiche og en god salat. De kan lægges på rugbrødsmaden i madpakken. Mulighederne er mange, og du bestemmer selv.”


Antal: 4 personer

Burger med muslingebøf

Muslingebøffer – Perfekte til burgere og et kæmpe hit blandt store og små. Et super bæredygtigt alternativ til bøffen. Man bliver nærmest overrasket over, hvor godt det smager:
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Forlaget Turbine
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 2 dåse Blåmuslinger naturel
  • 2-3 fed Hvidløg
  • 1 stk. Løg
  • 1 tsk. Dijonsennep
  • 2 stk. Æg
  • 1 stk. Citron
  • 1 håndfuld Dild
  • 1 håndfuld Bredbladet persille
  • 5 deciliter Hvedemel
  • 1.5 deciliter Havregryn
  • Salt og peber
  • Smør
  • 4 stk. Burgerbolle
  • Tilbehør Dit foretrukne burgertilbehør – vi har lavet dem med cremefraiche, salat, soltørrede tomater, agurk, syltede rødløg, lidt dild og sprødt stegt søl

Sådan gør du

  • Hæld vandet fra blåmuslingerne, og lad dem dryppe godt af.
  • Tag nu muslinger, hvidløg, løg, sennep, æg, saft fra citronen, dild, persille, lidt salt og peber, og kør det hele sammen i en foodprocessor i omkring 2-3 minutter, til det bliver en skøn grøn fars.
  • Kom farsen over i en skål, og tilsæt nu mel og havregryn, mens du rører godt rundt med en grydeske. Farsen skal ende med samme konsistens som en frikadellefars. 
  • Lad en god klat smør bruse af på en stegepande, og steg små, fine muslinge-deller heri.
  • Steg ved god varme ca. 3 minutter på hver side, til de får en flot gylden og sprød overflade.
  • Skru lidt ned, og giv dem yderligere 2 minutter på hver side. 
  • Varm dine burgerboller, og gør dit favorittilbehør klar.
  • Anret burgeren, og gnask løs!

Om forfatteren


Forlaget Turbine udgiver mange spændende kogebøger. Nogle af opskrifterne fra bøgerne deler vi her.

BLÅ - 40 opskrifter med blåmuslinger

Bogen kan købes her.