Burger boller

Burger boller

1 t, 10 min
16 min
10  boller
Profile picture for user Anne Mette Autzen
Anne Mette Autzen

✅Hjemmelavet burger er et hit i de fleste danske hjem. ✅Ved at bage bollerne selv, får du en hel anden fylde og velsmag i dem frem for supermarkedets burger boller.

Opskriften kræver ikke mange ingredienser, så der er ingen undskyldning for ikke at bage dem selv fremover.

Om opskriften
Beskrivelse

Hjemmelavet burger er et hit i de fleste danske hjem. Ved at bage bollerne selv, får du en hel anden fylde og velsmag i dem frem for supermarkedets burger boller.

Opskriften kræver ikke mange ingredienser, så der er ingen undskyldning for ikke at bage dem selv fremover.

Ingredienser
Burger boller
1⁄2 l Vand (Lunken)
1⁄2 pk Gær (Økologisk)
1 tsk Salt
1⁄2 dl Olie
  Mel (Jeg brugte en blanding af tipo 00 og alm. hvedemel.)
Pynt
  Æg (Sammenpisket)
  Sesamfrø
Vejledning

Rør gæret ud i vandet og tilsæt salt og olie.

Tilføj mel (indtil dejen slipper let).

Jeg har brugt både tipo 00 og alm. hvedemel.

Sæt dejen til hævning i 1 time - form 10 boller og tryk dem flade (der kan være 8 boller på min bageplade) - lad boller hæve igen en time. 

Pensel med sammenpisket æg og drys med sesam.

Bag i alm. ovn ved 210 grader i ca. 15-16 min, til bollerne er let-gyldne!

Om forfatteren
Profile picture for user Anne Mette Autzen
Anne Mette Autzen
Bio
Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier