Burger boller

Burger boller

15 min
1 t, 15 min
12  stk.
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør

Lækre burgerboller🍔 med den helt rigtige krumme og konsistens.✅

Der findes kun et begrænset udvalg af færdige burgerboller i dagligvareforretningerne, og dem der er at vælge imellem, er en trist oplevelse, som med garanti heller ikke indeholder megen næring.

Løsningen er at bage sine burgerboller selv. Det smager flere længder bedre, og burgeren gĂĄr fra at være noget, man serverer med halvdĂĄrlig samvitighed, til at blive et mĂĄltid, der ernæringsmæsigt set faktisk er helt ok.  

Om opskriften
Beskrivelse

Lækre burgerboller med den helt rigtige krumme og konsistens.

Der findes kun et begrænset udvalg af færdige burgerboller i dagligvareforretningerne, og dem der er at vælge imellem, er en trist oplevelse, som med garanti heller ikke indeholder megen næring.

Løsningen er at bage sine burgerboller selv. Det smager flere længder bedre, og burgeren går fra at være noget, man serverer med halvdårlig samvitighed, til at blive et måltid, der ernæringsmæsigt set faktisk er helt ok.  

Ingredienser
20 g Gær
5 dl Vand (lunkent)
10 g Salt
700 g Hvedemel
100 g Smør (blødt)
1 Æg (til pensling)
  Sesamfrø (til pynt)
Vejledning

Smuldr gæren i et dejfad, en stor skål eller i en røremaskine.

Tilsæt vand og salt og opløs gæren heri.

Rør hvedemel i gærvæsken, til du har en lind dej.

Tilsæt det bløde smør i små stykker og rør dejen godt sammen.

Tilsæt nu så tilpas meget mel, at dejen bliver smidig og æltbar. Den må absolut ikke være tør, men skal være let fugtig. 

Lad dejen hæve under et fugtigt klæde - alternativt kan du bruge en badehætte - i cirka 30 minutter.

SlĂĄ dejen ned og form den til flade boller (se billedet).

Lad bollerne efterhæve i 30 minutter.

Slå ægget ud i en dyb tallerken og pisk det sammen med en gaffel.

Pensl de færdighævede boller med sammenpisket æg og drys med sesamfrø.

Bag bollerne i 10 minutter ved 210 grader, til de er gyldne og gennembagte.

Lad burgerbollerne afkøle på en bagerist.

Burger boller

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.

Sociale medier