Budget Beef Wellington

Budget Beef Wellington

2 t, 10 min
15 min
2  Portioner
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Beef Wellington er elsket af mange og super lækker. Desværre er oksemørbrad dyrt og frygten for at overtilberede retten skræmmer de fleste. Vi bruger den meget billigere udskæring Teres Major, der kun koster 1/3 af mørbraden og stadig er super lækker.
Om opskriften
Beskrivelse

Beef Wellington er elsket af mange og super lækker. Desværre er oksemørbrad dyrt og frygten for at overtilberede retten skræmmer de fleste. Vi bruger den meget billigere udskæring Teres Major, der kun koster 1/3 af mørbraden og stadig er super lækker. Sous Vide tilberedningsmetoden hjælper os til at sikre at retten sidder lige i skabet - hver gang.

Ingredienser
2 Teres Major
4 Butterdej (Plader)
2 spsk Sennep
200 g Champignon
1 Løg
4 Parmaskinke
  Æggeblommer (Til pensling)
Vejledning

Sous Vide Teres Major

Brun kødet lynhurtigt på en pande, maksimalt 15 sekunder på hver side.

Krydr kødet med en smule salt og peber.

Vakuumpak kødet og tilbered det sous vide/vandbad ved 54 grader i 2 timer.

Tag kødet op ad vandbadet og tør det godt af.

Placer kødet i en fryser i ca. 30 minutter, så du er sikker på at kødet ikke steger videre i ovnen bagefter.

 

Indpakningsingredienserne

Start med at finhakke løget og champignonerne. 

Tørsteg dem ved middelhøj varme indtil væsken forsvinder og det bliver runkent og tørt. Det kan sagtens tage 30 minutter.

Blend indholdet og det er klar til din Beef Wellington.

Rul butterdejspladerne sammen to og to, så de passer til at kunne pakke kødet ind.

Teres Major

Tag kødet op af fryseren og pensl det med sennep. Rul butterdejen ud på bagepapir og læg parmaskinken oven på. Placer champignonblandingen ovenpå og derefter kødet. Se en mere fyldestgørende billedserie her.

Luk butterdejen omkring og skær et par snit i toppen, så varmen kan komme ud af "brødet".

Giv det 10 minutter ved 200 grader varmluft. Det kan være lidt kortere eller længere tid, det handler om at butterdejen lige skal have lidt farve.

Teres Major
Teres Major

Teres Major

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Hvad kan du med sous vide?


•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.


Sociale medier