Brunsviger

Brunsviger
Sidst ændret:
Torsdag den 9. april, 2020 - 13:15
Beskrivelse

En lækker og klassisk opskrift på brunsviger, der er sprængfyldt med remonce. 

Opskriften er lavet med en Ø24 cm springform.

Sværhedsgrad
Udbytte
1 Stk
Forberedelsestid
45 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
1 time, 5 minutter
Ingredienser
25 g Gær (Eller 1/2 pakke tørgær)
15 g Sukker
1 Æg
50 g Smør (Smørret skal være blødt)
1 1⁄4 dl Mælk
275 g Hvedemel
150 g Smør (Til remonce)
150 g Brun farin (Til remonce)
Vejledning

Lun mælken i en gryde til ca. 37 grader.

Kom gær og den lune mælk op i en skål og rør gæren ude i mælken, inden sukker, salt, æg , smør og mel røres i.

Rør dejen til den er glat og smidig.

Beklæd en springform med bagepapir og tryk dejen ud i formen med fingrene.

Brunsviger

Lad dejen hæve under et viskestykke i 30 minutter.

Imens dejen hæver, kommes smør og brun farin og i en lille gryde og smeltes sammen ved svag varme, husk at rør i remoncen løbende, så den bliver en homogenmasse.

Remonce

Sæt remoncen til side indtil dejen er hævet færdig.

Tænd ovnen på 200 grader.

Når dejen har hævet, laves der huller i dejen med fingerne. Kom lidt vand på fingerspidserne og prik huller i dejen.

Brunsviger

Hæld remoncen hen over kagen og sørg for at den kommer godt ned i alle huller.

Brunsviger

Kom kagen ind i ovnen og bag den i 20-25 minutter nederst i ovnen ved 200 grader almindelig ovn.

Tag kagen ud af ovnen og frigør kagen fra springformen. Lad kagen køle af på en bagerist.

Brunsviger

Kagen er klar til servering

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier