x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Brownie

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 11. juni 2019
Lækker blød brownie

Forførende, let og syndig brownie.

Er du bare en smule glad for chokolade? Så vil du elske denne opskrift!

Som det er med så meget andet amerikansk, er brownien afsindigt syndig og fyldig i sin smag.

Mange opskrifter indeholder typisk 250 gram smør, da dette har været den gængse størrelse på smørpakkerne. I dag er pakkerne nede på 200 gram, så jeg satte mig for at finde ud af, hvilken forskel det gør at undlade de 50 gram.

Det var ganske vellykket, og denne opskrift giver en brownie, der er en anelse mere let og blød i sin konsistens.

 


Brownie

Lækker blød brownie
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Antal: 1 Stk
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 200 gram Smør
  • 150 gram Chokolade 54% chokolade minimum
  • 250 gram Sukker
  • 4 Æg
  • 2 gram Flagesalt
  • 50 gram Kakao pulver
  • 150 gram Hvedemel

Sådan gør du

  • Kom smør og chokolade op i en gryde og smelt det sammen til en homogen masse.
    Lad chokolademassen køle af.
    Pisk æg og sukker til en luftig masse.
    Vend saltet ned i æggemassen.
    Sigt mel og kakao ned i æggemassen og vend det forsigtigt sammen til en homogen masse.
    Vend nu chokolademassen i, lidt ad gangen, til al chokoladen er optaget i dejen.
    Kom dejen over i et smurt eller bagepapirbeklædt fad/springform
    Bag kagen midt i ovnen, ved 175 grader varmluft i 30-35 minutter.
    Lad kagen køle af på en bagerist, inden den frigøres af formen.
    Servér evt. med jordbær, flødeskum eller is. Kun fantasien sætter grænser.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.