Brownie med bærmousse

Brownie med bærmousse

15 min
30 min
1  kage
Profile picture for user MickiCheng
MickiCheng
Amatør
Jeg lovede jer en opskrift, så nu er der brownie med bærmousse!! 😍😍Mega lækker og mega nem! 🤩🤩

Jeg er i hvert fald super vild med den! 🎉🎉

Om opskriften
Beskrivelse

MÅÅÅMS!! 🤤🤤

Jeg lovede jer en opskrift, så nu er der brownie med bærmousse!! 😍😍

Mega lækker og mega nem! 🤩🤩

Jeg er i hvert fald super vild med den! 🎉🎉

Hvem fortjener sådan en lækker kage her?! 👏🏼👏🏼

Brownie med bærmousse

Ingredienser
BROWNIEBUND:
125 g Smør
125 g Mørk chokolade
2 Æg
125 g Sukker
125 g Brun farin
110 g Hvedemel
2 spsk Kakao (usødet)
1⁄2 tsk Bagepulver
1 knsp Salt
BÆRMOUSSE:
6 Husblas (blade)
1⁄2 Vaniljestang (eller 1 tsk. vaniljesukker)
75 g Sukker (kan variere - kan være op til 100 gram)
300 g Bær (blandede)
4 dl Fløde
PYNT:
400 g Bær (blandede)
  Marengs
  Chokolade
  krymmel (eller blomster)
Vejledning

BROWNIEBUND:

Smelt smør og chokolade sammen i mikroovnen.

Pisk en æggesnaps af æg, sukker og brun farin.

Bland chokoladesmør i æggene og vend det sammen. Bland mel, bagepulver, salt og kakao og sigt det i massen.

Vend forsigtigt sammen.

Kommes i en smurt springform Ø20-22 og bages ved 175 grader almindelig ovn i cirka 25-30 minutter.

Kagen virker ubagt, når den kommer ud, men sætter sig, når den bliver kold.

Når kagen er kold, kommes den på fad med bagering og kageplast, og bunden smøres med 1 spsk bærkompot (se næste step).

 

BÆRMOUSSE:

Udblød husblas i koldt vand.

Skrab korn af vanilje.

Kog en kompot af bær, sukker, vanilje og citron.

Kog kompotten op, blend den og si den evt.

Smag til med  mere sukker/citronsaft.

Du skal ende med cirka 2,5/3 dl varm kompot/pure.

Tag 1-2 spsk. fra til bunden.

Tilsæt opvredet husblas til resten af kompotten mens den er varm og lad det smelte i massen.

Køl kompotten ned til 35 grader.

Pisk fløden let stiv.

Vend en ske fløde i kompotten og vend sammen.

Tilsæt endnu en ske fløde og vend sammen.

Dette tempererer den lune kompot.

Tilsæt resten af fløde, vend det forsigtigt sammen og hæld det oven på kagen.

Stil kagen på køl mindst 3-4 timer.

 

PYNT:

Fjern kagering og kageplast fra kagen og pynt med friske bær, marengs, chokolade og hvad du ellers har.

Rigtig god fornøjelse med det 🤩🤩

Noter

Tjek mit Instagram højdepunkt for tutorial!! 🎉🎉

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Om forfatteren
Profile picture for user MickiCheng
MickiCheng
Amatør
Bio
Micki elsker kage, søde sager og alt godt inden for bagværk. Selvom Micki er god til at svinge kagerullen i køkkenet, nyder han også en god, hjemmelavet bearnaise og tykke, friterede fritter! Og en god, rød bøf!
Læs flere af vores opskrifter
Hviletid
4 t
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier