Brombærsnurrer

Brombærsnurrer

2 t, 10 min
15 min
18  stk.
Profile picture for user Malene Nyegaard
Malene Nyegaard

✅Brombærsnurrer med hvid chokolade 🤩 Hvem skal forkæles med brombærsnurrer i weekenden?

✅Sæt prikken over i’et ved også at smøre en remonce ud på dejen - så bliver det mere ‘kage’ end ‘bolle’.

Om opskriften
Beskrivelse

Brombærsnurrer med hvid chokolade 🤩 Hvem skal forkæles med brombærsnurrer i weekenden?

Sæt prikken over i’et ved også at smøre en remonce ud på dejen - så bliver det mere ‘kage’ end ‘bolle’.

 

Hvad er brombærsnurrer?

Sammen med kanelbullar er kanelsnurrer svenskernes svar på kanelsnegle. Snurrer findes i andre lækre og spændende udgaver end kanel, og her er særligt brombær en typisk variation af kanelsnurrerne.

 

Brombærsnurrer opskrift

Ingredienser
Dej
30 g Gær
4 dl Sødmælk
150 g Smør
100 g Sukker
1 tsk Salt
2 tsk Kardemomme
1 Æg
750 g Hvedemel (obs: kan variere, så put ikke alt i på én gang)
Fyld
400 g Brombær
2 spsk Sukker
1 spsk Vand
  Melatin (næsten 1 pose)
100 g Hvid chokolade
Vejledning

Brombærmasse:

Lad brombær, sukker og vand koge op i en gryde.

Når massen koger kommer du melatin i - ikke det hele på én gang.

Kog videre indtil massen er tyknet.

Lad herefter massen køle af i køleskabet.
 

Dejen:

Varm mælk og smør op i en gryde til smøren er smeltet.

Smuldr gær i en skål og hæl herefter smør og mælk over gæren.

Rør det sammen.

Tilsæt herefter sukker, kardemomme, æg og salt og rør det sammen.

Hvedemelet skal tilsættes lidt efter lidt, imens dejen æltes.

Dejen må ikke blive for tør.

Ælt dejen til den slipper skålens kanter.

Dæk dejen til med husholdningsfilm og lad den hæve 1 time ved stuetemperatur.
 

Tænd ovnen på 200 grader efter 1 time.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til den er ca. 0,5 centimeter på hele overfladen.

Min dej målte 55 x 68.

Smør herefter brombærmassen ud i et jævnt lag og fordel hakket chokolade på dejen.
 

Foldning:

Fold 1/3 af dejen ind mod midten, og fold herefter den anden tredje del indover den første, så der er 3 lag.

Rul dejen lidt mere sammen.

Skær dejen i strimler, ca 2-3 centimeter alt efter hvor store dine snurrer skal være.

Hold den ene ende af dejen med mellem din pegefinger og langemand og sno dejen rundt om de to fingre.

Luk snurren ved at tage strimlens anden ende mellem dine fingre over snoningerne, og træk fingrene til dig, så dejen lukkes.

Læg snurrerne på en bageplade og lad dem hæve tildækket i 40 min.
 

Bagning:

Pensl snurrerne med æg og drys evt. med sukker.

Snurrerne skal bages i ca. 15 minutter ved 200 grader.

Lad dem herefter køle af på en rist.

Kilde

Følg min Instagram profil her.

Om forfatteren
Profile picture for user Malene Nyegaard
Malene Nyegaard
Bio
Malene elsker at eksperimentere i sit køkken. Specielt bagning har hendes helt store interesse, hvor hun udvikler opskrifter, som andre kan få gavn af.
Du kan finde Malene på Instagram under brugernavnet @bagmedmalene.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier