Brød med surdej

Brød med surdej

8 t, 20 min
30 min
1  brød
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
✅Sprød skorpe, saftigt brød🍞 og en dejlig smag af surdej.✅Jeg er fan af surdejsbrød, selvom jeg kun har arbejdet med det i få uger.

✅Surdejen har jeg fra...

Om opskriften
Beskrivelse

Sprød skorpe, saftigt brød og en dejlig smag af surdej. 

Jeg er fan af surdejsbrød, selvom jeg kun har arbejdet med det i få uger.

Surdejen har jeg fra denne opskrift og jeg synes endelig at jeg har knækket kodet til at få brødet højt og flot.

Jeg er nok lidt farvet af at have arbejdet med dette hvedefranskbrød i mange år, så jeg laver min dej lidt mindre våd og mere fast end et normalt surdejsbrød. Det giver et lidt mindre luftigt brød, men det er let at arbejde og smager dejligt.

Ingredienser
5 g Gær
4 dl Vand (koldt)
1 dl Surdej
15 g Groft salt
600 g Mel
Vejledning

Opløs gæren i vandet i en skål der passer til en røremaskine.

Rør surdej og salt ud i vandet.

Rør melet i og rør til dejen slipper siderne på skålen.

Det tager cirka 10 minutter.

Dejen er meget fast, i forhold til en normal surdejsbrøddej - det kan jeg godt lide at arbejde med.

Lad dejen hvile i minimum 6 timer ved stuetemperatur under en badehætte.

Vend dejen ud på et meldrysset bord.

Fold dejen ind over sig selv 5 gange, til du står med et stramt brød.

Nip samlingen sammen og lad brødet hæve i en hævekurv med samlingen opad i 2 timer. 

Forvarm ovnen sammen med bagepladen ved 280 grader varmluft.

Tag den varme bageplade ud af ovnen og kom et stykke bagepapir på-

Vend forsigtigt brødet over på den varme bageplade.

Lav et dybt snit i brødet på langs - det skal være dybere end du lige tænker - cirka 2-3 cm. Det er med til at sikre at det hæver opad.

Inden brødet sættes ind i ovnen, skrues den ned på 250 grader varmluft.

Giv den 10 minutter ved den temperatur og herefter 20 minutter ved 230 grader varmluft. 

Lad brødet afkøle inden det skæres.

Brød med surdej

Brød med surdej

Brød med surdej

Brød med surdej

Brød med surdej

Brød med surdej

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier