Brød med grahamsmel

Brød med grahamsmel

1 t, 20 min
30 min
1  brød
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør

Et lækkert, groft brød bagt på en blanding af hvedemel og grahamsmel. 🍞

Brødet er havet og bagt i en hævekurv, en kurv af flet, der fås hos isenkræmmere og i specialforretninger. Kurven giver det færdige brød et flot mønster og sikrer, at dejen hæver ensartet, så det færdige resultat bliver et brød med et "professionelt" udseende. 

Om opskriften
Beskrivelse

Et lækkert, groft brød bagt på en blanding af hvedemel og grahamsmel.

Brødet er hævet og bagt i en hævekurv, en kurv af flet, der fås hos isenkræmmere og i specialforretninger. Kurven giver det færdige brød et flot mønster og sikrer, at dejen hæver ensartet, så det færdige resultat bliver et brød med et "professionelt" udseende. 

Ingredienser
3 dl Vand
2 dl A38
50 g Gær
1 spsk Sukker
1 spsk Salt
1⁄2 dl Olie
200 g Grahamsmel
700 g Hvedemel (evt. 100 gram ekstra)
Vejledning

Smuldr gæren i en stor røreskål eller dejfad.

Tilsæt vand, A38, salt, sukker og olie.

Rør grundigt i væsken, til gæren er helt opløst (nemmest med et håndpiskeris).

Tilsæt grahamsmel og rør ingredienserne godt sammen. 

Kom hvedemel i dejen og ælt den, til den er glat og smidig. Måske skal du bruge de 100 gram ekstra hvedemel, men kun, hvis dejen ellers ikke er til at ælte. Det er vigtigt, den ikke bliver for tør, da det grove mel suger væske under både hævning og bagningen.

Kom dejen i en hævekurv og læg et fugtigt klæde over brødet.

Lad det hæve i 60 minutter.

Bag brødet i 10 minutter ved 230 grader varmluft og herefter i 20 minutter ved 210 grader varmluft.

Vend brødet ud af kurven efter bagningen og lad det afkøle på en bagerist.

Brød med grahamsmel

Brød med grahamsmel

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier