
Opskrift på brød i stegeso
Lækker og god opskrift på et brød i Römertopf. Dette velsmagende brød er lavet ved hjælp af en fordej, så det kræver en hvis tålmodighed at lave.
Jeg lover dig at det bestemt er ventetiden værd.

Brød i stegeso
Ingredients
Fordej
- 300 gram Vand Cirka 30 grader celsius
- 5-10 gram Gær
- 300 gram Hvedemel
Hoveddej
- 250 gram Vand Cirka 30 grader celsius
- Fordej ovenstående
- 100 gram Fuldkornshvedemel
- 200 gram Hvedemel
- 16 gram Salt
Instructions
- Lav fordejen ved at blande mel, vand og gær.
- Lad fordejen stå 8-12 timer på køkkenbordet (når den er klar, skal den gerne dufte syrligt og være fyldt med huller).
- Hæld vand i røreskålen, tilsæt fordej og rør rundt for at blande det lidt sammen. Tilsæt mel og rør sammen til du ikke kan se mere tørt mel.
- Dæk skålen til og lad dejen autolysere 1/2-1 time.
- Tilsæt nu salt og lad dejen køre på maskinen ved lav hastighed i 10 min.
- Skru hastigheden op på max og ælt til dejen slipper skålens sider og bund. Væd hænderne, form dejen, læg den i en skål, dæk med film og lad dejen hæve til dobbelt størrelse (1-2 timer på køkkenbordet eller natten over i køleskabet).
- Form brødet (se evt. s.n.lovett’s videoer på Instagram).
- Lad dejen efterhæve tildækket på bordet eller i en hævekurv 1-2 timer.
- Fyld bunden og toppen af Römertopfen med vand og lad den suge i 10 min.
- Hæld vandet ud og sæt Römertopfen i en kold ovn.
- Tænd ovnen på 250-60oC og varm Römertopfen op med ovnen (hvis man sætter den i en forvarmet ovn kan den revne).
- Tag Römertopfen ud af ovnen, smid brødet i, snit det, på med låget og ind i ovnen 30 min.
- Tag låget af og bag uden låg i yderligere 15 min.
- Lad brødet køle af på en rist og nyd det evt. med tandsmør.