Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Brød i stegeso

Thomas NielsenThomas Tranegaard Nielsen
   

Thomas er medejer og chefredaktør på GastroFun. Han har arbejdet som skolelærer i over 10 år, bl.a. i madkundskab, hvor han har skrevet alle sine opskrifter selv. Thomas er vild med krydderier, og eksperimenterer lige nu en masse med det asiatiske køkken. Og så er hans nye yndlingsgrej en trykkoger. Du finder ham enten på GastroFuns kontor eller i TV-køkken. Du kan også se ham i MasterChef 2021.

12. marts 2019
Lækker og god opskrift på et brød i Römertopf. Dette velsmagende brød er lavet ved hjælp af en fordej, så det kræver en hvis tålmodighed at lave.

Opskrift på brød i stegeso

Lækker og god opskrift på et brød i Römertopf. Dette velsmagende brød er lavet ved hjælp af en fordej, så det kræver en hvis tålmodighed at lave.

Jeg lover dig at det bestemt er ventetiden værd.


Servings: 1 brød

Brød i stegeso

Lækker og god opskrift på et brød i Römertopf. Dette velsmagende brød er lavet ved hjælp af en fordej, så det kræver en hvis tålmodighed at lave.
Author: Thomas Tranegaard Nielsen
Ret: Bagning
Forb. tid: 10 timer 20 minutter
Tilb. tid: 45 minutter

Ingredients

Fordej

  • 300 gram Vand Cirka 30 grader celsius
  • 5-10 gram Gær
  • 300 gram Hvedemel

Hoveddej

  • 250 gram Vand Cirka 30 grader celsius
  • Fordej ovenstående
  • 100 gram Fuldkornshvedemel
  • 200 gram Hvedemel
  • 16 gram Salt

Instructions

  • Lav fordejen ved at blande mel, vand og gær.
  • Lad fordejen stå 8-12 timer på køkkenbordet (når den er klar, skal den gerne dufte syrligt og være fyldt med huller).
  • Hæld vand i røreskålen, tilsæt fordej og rør rundt for at blande det lidt sammen. Tilsæt mel og rør sammen til du ikke kan se mere tørt mel.
  • Dæk skålen til og lad dejen autolysere 1/2-1 time.
  • Tilsæt nu salt og lad dejen køre på maskinen ved lav hastighed i 10 min. 
  • Skru hastigheden op på max og ælt til dejen slipper skålens sider og bund. Væd hænderne, form dejen, læg den i en skål, dæk med film og lad dejen hæve til dobbelt størrelse (1-2 timer på køkkenbordet eller natten over i køleskabet).
  • Form brødet (se evt. s.n.lovett’s videoer på Instagram).
  • Lad dejen efterhæve tildækket på bordet eller i en hævekurv 1-2 timer.
  • Fyld bunden og toppen af Römertopfen med vand og lad den suge i 10 min.
  • Hæld vandet ud og sæt Römertopfen i en kold ovn.
  • Tænd ovnen på 250-60oC og varm Römertopfen op med ovnen (hvis man sætter den i en forvarmet ovn kan den revne).
  • Tag Römertopfen ud af ovnen, smid brødet i, snit det, på med låget og ind i ovnen 30 min. 
  • Tag låget af og bag uden låg i yderligere 15 min. 
  • Lad brødet køle af på en rist og nyd det evt. med tandsmør.