Brød i hjemmelavet hævekurv

Brød i hjemmelavet hævekurv
Sidst ændret:
Torsdag den 28. februar, 2019 - 10:50
Sværhedsgrad
Udbytte
1 Brød
Forberedelsestid
1 time, 30 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
2 timer
Ingredienser
1 tsk Tørgær
1 tsk Sukker
2 1⁄2 dl Vand (Lunken vand)
1 spsk Olie
250 g Hvedemel
Vejledning

Opløs gær, sukker og salt i den lunkne vand, sammen med olien.

Rør melen i lidt ad gangen, indtil dejen slipper skålens sider. Dejen skal være let og lind, let klisteret. Uden at det klistrer fast på fingerne.

Lad dejen hæve i 30 minutter under en badehætte (eller under et klæde).

Vend dejen ud på et let meldrysset bord. Ælt dejen let og rul dejen til en fast/stram rulle.

Brød i hjemmelavet hævekurv

I stedet for en traditionel hævekurv, brugt jeg en 1200 ml. plastikbøtte, beklædt med et viskestykke. Jeg dryssede viskestykket med rigelig mel (når brødet bages beskytter melen brødets overflade fra at blive brændt).

Brød i hjemmelavet hævekurv

Brød i hjemmelavet hævekurv

Placer brødet med samlingen op ad (dette bliver vendt ned mod bagepladen under bagning).

Lad brødet efterhæve i 30 minutter under badehætte/viskestykke.

Brød i hjemmelavet hævekurv

Forvarm ovnen til 250 grader varmluft, med bagepladen i ovnen.

Vend brødet ud af den hjemmelavede hævekurv og læg det på den varme bageplade, der er beklædt med bagepapir.

Brød i hjemmelavet hævekurv

Bag brødet ved 250 grader varmluft i 10 minutter.

Skru herefter ned til 200 grader varmluft i 20 minutter.

Brød

Lad brødet afkøle på en bagerist og børst brødet fri for mel.

Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier