Brød i hjemmelavet hævekurv

Brød i hjemmelavet hævekurv

1 t, 30 min
30 min
1  Brød
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Franskbrød der har hævet i en hævekurv ser flot og lækkert ud. ✅ Hvis du ikke har en hævekurv, så giver vi dig muligheden her for at lave din egen her. ✅
Om opskriften
Ingredienser
1 tsk Tørgær
1 tsk Sukker
1 g Groft salt
2 1⁄2 dl Vand (Lunken vand)
1 spsk Olie
250 g Hvedemel
Vejledning

Opløs gær, sukker og salt i den lunkne vand, sammen med olien.

Rør melen i lidt ad gangen, indtil dejen slipper skålens sider. Dejen skal være let og lind, let klisteret. Uden at det klistrer fast på fingerne.

Lad dejen hæve i 30 minutter under en badehætte (eller under et klæde).

Vend dejen ud på et let meldrysset bord. Ælt dejen let og rul dejen til en fast/stram rulle.

Brød i hjemmelavet hævekurv

I stedet for en traditionel hævekurv, brugt jeg en 1200 ml. plastikbøtte, beklædt med et viskestykke. Jeg dryssede viskestykket med rigelig mel (når brødet bages beskytter melen brødets overflade fra at blive brændt).

Brød i hjemmelavet hævekurv

Brød i hjemmelavet hævekurv

Placer brødet med samlingen op ad (dette bliver vendt ned mod bagepladen under bagning).

Lad brødet efterhæve i 30 minutter under badehætte/viskestykke.

Brød i hjemmelavet hævekurv

Forvarm ovnen til 250 grader varmluft, med bagepladen i ovnen.

Vend brødet ud af den hjemmelavede hævekurv og læg det på den varme bageplade, der er beklædt med bagepapir.

Brød i hjemmelavet hævekurv

Bag brødet ved 250 grader varmluft i 10 minutter.

Skru herefter ned til 200 grader varmluft i 20 minutter.

Brød

Lad brødet afkøle på en bagerist og børst brødet fri for mel.

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier