Brisket sous vide

Brisket sous vide

10 min
72 t, 20 min
  Portioner
Profile picture for user Forlaget Turbine
Forlaget Turbine
✅Grillelskere kender den amerikanske udskæring af oksespidsbryst - Brisket✅Kødet kan med fordel færdiggøres på en grill efter en god lang tur i sous vide/vandbad, så du er sikker på at du rammer den perfekt...
Om opskriften
Beskrivelse

Grillelskere kender den amerikanske udskæring af oksespidsbryst - Brisket.

Det er en kraftfuld, amerikansk udskæring og er på mange måder det samme som oksespidsbryst. Hvor oksespidsbryst dog typisk ikke vejer mere end cirka 2,5 kilo, kan en brisket løbe op i at veje mere end 6 kilo.

Kødet kan med fordel færdiggøres på en grill efter en god lang tur i sous vide/vandbad, så du er sikker på at du rammer den perfekt - hver gang. Det er yderst velegnet at servere i en burger, f.eks. sammen med salat, tomat og en dip af butternutsquash.

Vi har opskriften fra bogen: "Grill bedre med sous vide", hvor forfatteren Peter Friehling skriver følgende om opskriften:

"Den amerikanske udskæring af oksebrystet. Du får her  et utrolig kraftfuldt røget stykke kød, som du med sous vide-tilberedning er sikker på, er både mørt og saftigt."

Ingredienser
  Oksespidsbryst (Brisket.)
  Salt (1,5 % salt af kødets vægt)
  Peber (1 spsk. knust sort peber pr. kg kød)
Vejledning

Puds eventuelt fedt af overfladen af kødet.

Drys salt og sort peber ud over kødet, og vakuumpak det.

Tilbered det sous vide ved 63 °C i 72 timer.

Grill kødet ved mellem varme i cirka 20 minutter med masser af røgtræ, til overfladen er mørk.

Server det helt enkelt i en burger med salat, tomat og en dip af butter-nutsquash.

Kilde

Grill bedre med sous vide

Bogen kan købes her.

Om forfatteren
Profile picture for user Forlaget Turbine
Forlaget Turbine
Bio
Forlaget Turbine udgiver mange spændende kogebøger. Nogle af opskrifterne fra bøgerne deler vi her.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Hvad kan du med sous vide?


•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.


Sociale medier