Brisket burger

Brisket burger

10 min
45 min
4  Stk
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Nem og saftig brisket burger: Den perfekte restemad i en travl hverdag, eller på en grå tømmermændssøndag!
Om opskriften
Beskrivelse

Nem og saftig brisket burger: Den perfekte restemad i en travl hverdag, eller på en grå tømmermændssøndag! Alle elementerne havde jeg nemlig lavet på forhånd, så det krævede minimalt med tid og overskud at bikse et super lækkert og smagfuldt måltid sammen - dermed ikke sagt, at disse burgere ikke kan kreeres af helt nybagte brioche burgerboller, en nyrørt coleslaw eller frisk, stegt brisket.

Når jeg kokkererer har jeg det dog ofte in mente, at hverdagen ikke altid går planmæssigt, og at det derfor kan være ganske belejligt at have noget nemt i køleskabet eller fryseren at ty til. Derfor laver jeg bevidst store portioner og fryser resten ned, og det tager ikke meget længere tid at lave en dobbeltportion af hverken det ene eller det andet. Kødet, jeg brugte til disse burgere kom for eksempel fra et 7,5 kilo stort stykke brisket!

Klassisk restemad ses ofte i form af sammenkogte retter og biksemad med videre, og disse skal bestemt heller ikke underkendes. Jeg besluttede mig blot for at sætte lidt ekstra kulør på vores mandag aften. Det er jo altid festligt med burgere på middagsbordet :-)

Ingredienser
  Oksespidsbryst (Brisket. Mængde efter behov)
4 Burgerbolle (F.eks. brioche burgerboller)
  Coleslaw (Mængde efter behov)
  Syltede rødløg (Mængde efter behov)
  Miracle Whip (Mængde efter behov)
  Barbecue sauce (Sweet Baby Rays. Mængde efter behov)
Vejledning

Brioche burgerboller

Brioche burgerboller

De hjemmebagte brioche burgerboller havde jeg liggende i fryseren, så disse tog jeg ud fra morgenstunden. Bollerne skar jeg over og ristede i et par minutter på indersiden og 30 sekunder på ydersiden: De skal kun lige varmes på ydersiden, hvorimod indersiden ristes sprød, blandt andet for at brødet ikke suger alt dressingen til sig. Du kan sagtens bruge købeboller i stedet.

 

Dressing

Her brugte jeg Miracle Whip, og det kan for nogle lyde som blasfemi, men ret skal være ret, og Miracle Whip er lækkert - og så er det ikke mindst nemt. Punktum :-) Smør et lag på både over- og underbolle.

 

Coleslaw

Coleslaw med spidskål og selleri

Jeg brugte denne coleslaw med spidskål og selleri. Sellerien giver lige det ekstra "pift"! Læg et lag på den smurte underbolle.

 

Syltede rødløg

Syltede rødløg

Burgere skal have et syrligt element til at balancere fedmen og saltet. Du kan for eksempel vælge at bruge en hjemmelavet agurkesalat eller hjemmesyltede rødbeder. Til disse burgere brugte jeg verdens bedste hjemmelavede syltede rødløg

Læg et par ringe ovenpå coleslawen.

 

Brisket

Brisket

Jeg brugte den brisket, jeg havde lavet et par dage i forvejen. Jeg havde på forhånd planlagt, at vi skulle have brisket burgere, så kødet lå vakuumpakket og klar i køleskabet.

Brisket rester

Ligger dit kød i fryseren, tager du det blot ud om morgenen, så det er klar til at blive skåret i mindre stykker og vakuumpakket, når du kommer hjem igen om eftermiddagen eller aftenen. Kødet genvarmer du bare i din sous vide ved 65 grader i 45 minutter, straks du kommer ind ad døren.

Når du laver større mængder kød, der skal gemmes og nedkøles, skal du blot være opmærksom på at nedbringe bakteriedannelsen. Bakterierne trives i spændet mellem 7-50 grader celsius, så det gælder om at bringe kødet ud af dette temperaturspænd hurtigst muligt. For køleskabets eller fryserens skyld, er det mest optimale at pakke kødet ind (eventuelt vakuumpakket) og komme det i en balje med isterninger, inden det lægges på køl eller frys. 

OBS: Du kan  overskydende fedtet,

det bliver til en lækker tyk barbecuesauce.

Placér et par stykker kød ovenpå de syltede rødløg.

 

Barbequesauce

En god, klassisk barbequesauce, man aldrig går galt i byen med, er Sweet Baby Rays.

Top kødet af med en klat af den søde, krydrede barbecuesauce. Tilføj eventuelt endnu et lag af coleslaw og placér overbollen som kronen på værket.

Velbekomme!

Brisket burger

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Sociale medier