Brioche med nutella

Brioche med nutella

16 t, 30 min
30 min
4  personer
Profile picture for user Forlaget Turbine
Forlaget Turbine
Om opskriften
Beskrivelse

Lækker hjemmebagt brioche brød med hjemmelavet nutella. Selvom det er en kaloriebombe, så smager det fantastisk.

Både nutella og brioche er lavet i en Thermomix, men det kan sagtens lade sig gøre at bruge opskriften uden.

Vi har opskriften fra bogen: "Grundbogen i Thermomix", hvor forfatteren Peter Friehling skriver følgende om opskriften:

"En nutella, som holder, hvad den lover om masser af nøddesmag. Her sammen med det ultimative nutellabrød: brioche. Det lyder besværligt at lave, men det går nemt med thermomixeren, så prøv det."

Ingredienser
Nutella
100 g Hasselnødder
1 knsp Salt
25 g Brun farin
2 1⁄2 dl Fløde
200 g Mørk chokolade
75 g Hvid chokolade
50 g Smør
Brioche
1⁄2 dl Sødmælk
10 g Gær
30 g Sukker
275 g Mel
5 tsk Salt
120 g Smør
1 Æg (til pensling)
Vejledning

Nutella

Rist hasselnødderne i ovnen i 5 minutter ved 220°C.

Fjern skallerne, og hak nødderne i thermomixeren i 30 sekunder på niveau 10.

Tilsæt salt, brun farin og fløde, og opvarm ved 85°C i 5 minutter med hakning på niveau 1.

Tilsæt mørk og hvid chokolade, og fortsæt opvarmningen ved 50°C i 3 minutter med hakning på niveau 1.

Tilsæt smør, og opvarm ved 50°C i 2 minutter med hakning på niveau 1.

Hæld nutellaen på et rent glas, og lad den afkøle.

 

Brioche

Varm mælk og gær i thermomixeren ved 37°C i 1 minut med omrøring på niveau 1.

Tilsæt æg og sukker, og fortsæt opvarmningen ved 37°C i 1 minut med omrøring på niveau 1.

Tilsæt mel og salt, og ælt i 5 minutter.

Skær smørret i 12 stykker.

Ælt smørret ind i dejen ved at komme et stykke smør i thermomixeren hvert tiende sekund, mens den ælter i 2 minutter.

Ælt yderligere 3 minutter.

Tag dejen ud af thermomixeren, og lad den hæve lunt i 1 time.

Slå luft ud af dejen, og lad den hæve op igen i køleskabet i 12 timer.

Del dejen i 10 stykker, og rul dem til boller.

Læg bollerne i 2 rækker i en rugbrødsform, og lad den hæve lunt i 2 timer.

Pisk ægget sammen, og smør det på brødet.

Bag briochen ved 175° i cirka 30 minutter.

Om forfatteren
Profile picture for user Forlaget Turbine
Forlaget Turbine
Bio
Forlaget Turbine udgiver mange spændende kogebøger. Nogle af opskrifterne fra bøgerne deler vi her.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier