x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Brasede kartofler

PER ASMUSSEN | 6. december 2018
Dejlige lækre, sprøde og brasede kartofler går man sjældent galt i byen med. Hos os er det en af favoritterne på restemad-fronten.
Brasede kartofler

Dejlige lækre, sprøde og brasede kartofler går man sjældent galt i byen med. Hos os er det en af favoritterne på restemad-fronten.

Vi laver aldrig brasede kartofler samme dag som de koges. Der er altid noget vi laver dagen derpå vi har fået kogte kartofler. Derfor planlægger vi ofte næste dags måltid samtidig, så vi sikrer at vi ikke spilder vores råvarer.

Det er super nemt at lave og passer perfekt som tilbehør til f.eks. biksemad, panerede koteletter eller wienerschnitzler.


Brasede kartofler

Brasede kartofler

Dejlige lækre, sprøde og brasede kartofler går man sjældent galt i byen med. Hos os er det en af favoritterne på restemad-fronten.
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Hovedret, Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 500 gram Kartofler Kogte og kolde
  • 40 gram Smør

Sådan gør du

  • En af de vigtigste ting når man laver brasede kartofler er at de er kogte i forvejen og kølet ned.
    De må dog ikke være for kolde når de ryger på panden, for så ender man med at "koge" på dem frem for at stege. Da de er tilberedte, så er det spild af tid.
    Sørg for at kartofler er taget ud af køleskabet i god tid, så de ikke er for kolde.
    Skær dem i mindre stykker og tør dem godt af med et rent viskestykke.
    Krydr dem med salt og peber inden de kommer på panden.
    Sørg for at panden er varm, det er vigtigt (igen for at få stegeskorpe frem for at koge) og giv dem rigeligt smør. Mere end du generelt tænker. Det er ikke en mager ret og det vigtigste du skal bruge panden til er at give dem stegeskorpe. 
    Steg dem i 10-15 minutter på hver side og det tager længere tid end man lige regner med.
    Når de er gyldne på alle sider, så er de klar.
    Kom dem over på fedtsugende papir inden servering.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.