Brændte porrer med salsa romesco

Brændte porrer med salsa romesco

10 min
15 min
2  personer
Profile picture for user Gyldendal
Gyldendal
Professionel
Brændte porrer med salsa romesco. Denne lille simple ret vil overraske de fleste. Superlet at lave og fuld af smag. Sødmen fra de grillede porrer oppe imod den kraftige, røgede salsa romesco vil uden tvivl imponere dine gæster.
Om opskriften
Beskrivelse

Brændte porrer med salsa romesco.

Denne lille simple ret vil overraske de fleste.

Superlet at lave og fuld af smag.

Sødmen fra de grillede porrer oppe imod den kraftige, røgede salsa romesco vil uden tvivl imponere dine gæster.

Vi har opskriften fra bogen: "Grill grønt", hvor forfatteren Nikolaj Juel.

Ingredienser
4 Porre
Salsa romesco
1 fed Hvidløg
2 Rød peberfrugt
1 Tomater (solmoden)
60 g Mandler (uden skal)
1 skv Brød (tyk skive og tørt brød uden skorpe)
1 tsk Røget paprika (dulce)
1 tsk Røget paprika (picante)
2 spsk Sherryvineddike
  Olivenolie
  Salt
Vejledning

Begynd med salsaen.

Grill peber og tomat.

Tag skindet af, og fjern kernerne.

Kom 150 ml olivenolie i en kasserolle, og sæt den på blusset.

Hak brødet til brødkrummer i en foodprocessor, og kom brødkrummerne i den varme olie.

Tag brødkrummerne op af olien, når de er gyldne, og dræn dem på et stykke køkkenrulle.

Knus hvidløget i en morter med lidt salt.

Kom mandlerne i morteren, og stød dem, til de er groftmalede.

Kom dernæst tomat og peber i morteren, og stød, til du har en grov mos.

Tilsæt dernæst brødkrummer, de to slags paprika, sherry-vineddike og 2 spsk. olivenolie.

Rør det hele godt sammen, og smag til med salt og lidt ekstra vineddike, hvis det mangler.

Sæt til side.

Lav et snit ned langs hver porre.

Snittet skal gå ind til midten, så du kan skylle porren fri for jordrester.

Du skal ikke pille nogen lag af.

Vi vil gerne have porrens ydre, grove lag, når vi skal grille dem.

Læg porrerne på grillen, til det yderste lag begynder at brænde.

Vend porren, og gentag processen.

Fjern det brændte lag, og læg en porre på hver tallerken.

Servér med en skefuld salsa romesco og et par dryp olivenolie.

Om forfatteren
Profile picture for user Gyldendal
Gyldendal
Professionel
Bio
Forlaget Gyldendal - www.gyldendal.dk
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier