Brændenældete

Brændenældete
Sidst ændret:
Fredag den 23. april, 2021 - 12:18
Beskrivelse

Brændenælder er ikke kun ukrudt – de er også en superfood med et højt indhold af A-vitamin, C-vitamin, protein, kalium og kalcium. Det gør dem gode at bruge i madlavningen, og særligt i te er de lækre. Efter sigende skulle brændenældete have en beroligende virkning, så sover du let, kan du med fordel drikke en kop før sengetid. Den tager nemlig kun få minutter at brygge.

Brændenældete

Sværhedsgrad
Udbytte
1 kop
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
5 minutter
Tid i alt
10 minutter
Ingredienser
  Brændenælder (1 håndfuld små, friske blade)
1 skv Citron
2 1⁄2 dl Vand
  Sukker (eller honning, kan udelades)
Vejledning

Du skal kun bruge brændenælder, der har vokset langt væk fra forurenede steder som veje og sprøjtede marker. Pluk de små skud i skoven eller haven – og husk handsker og saks. De grønne, friske topblade smager bedst, men det er også dem, der brænder mest.

Rens bladene grundigt under rindende vand, så de er fri for jord.

Læg dem i en gryde med vandet og kog i 4-5 minutter.

Si bladene fra og hæld teen over i en kop.

Smag til med citron og sød eventuelt teen med sukker eller honning.

Det er ikke kun de friske blade, der kan bruges til te. Vil du have en lun kop på en kold vinterdag, hvor nælderne ikke er i sæson, kan du bruge tørrede blade.

Dem kan du købe i flere helsekostbutikker eller tørre selv.

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Tags

Sociale medier