Boller med linsemel

Boller med linsemel
Sidst ændret:
Torsdag den 13. august, 2020 - 10:32
Beskrivelse

Boller med havregryn og linsemel - lækre, sunde og lidt anderledes!

Du har sikkert prøvet at bruge linser i en suppe eller gryderet, men har du også prøvet at bage med linsemel? Melet er lavet af malede, røde linser og giver et tilskud af gode fibre og proteiner til dit bagværk.

Bollerne er gode til morgenbordet eller som tilbehør til f.eks. en suppe.

Sværhedsgrad
Udbytte
10 stk.
Forberedelsestid
2 timer, 30 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
2 timer, 40 minutter
Ingredienser
25 g Gær
1 spsk Salt
1 spsk Sukker
3 spsk Olie
400 g Hvedemel (Muligvis 500 gram)
1 dl Havregryn (kan undlades)
1 dl Linsemel (kan undlades)
Vejledning

Smuldr gæren i en stor røreskål eller dejfad.

Tilsæt kærnemælk, sukker og salt.

Rør i blandingen med et håndpiskeris, til gæren er opløst.

Tilsæt olie, havregryn og linsemel og rør alt godt sammen.

Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og ælt, til du har en glat og smidig dej.

Læg et fugtigt viskestykke (eller brug en badehætte) over skålen.

Lad dejen hæve i to timer.

Form dejen til cirka 10 boller og placer dem på en bageplade med bagepapir.

Lad dem efterhæve i cirka 30 minutter.

Bag bollerne i cirka 10 minutter i en forvarmet ovn ved 210 grader varmluft.

Lad de færdige boller afkøle på en bagerist.

Boller med linsemel

Noter

Bryder du dig ikke om havregryn og linsemel, så undlad det og brug i stedet en lidt større mængde hvedemel.

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier