ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Boller i selleri

FADLSFORLAG | 25. marts 2019

Den dejlige klassiker boller i selleri. Retten er en gammel kending og et sikkert hit.

Vi har fået opskriften fra bogen: “Øl og mad“, hvor forfatterne siger følgende omkring opskriften:

“Boller i selleri er én af vores favoritretter fra det danske køkken, her med masser af grøntsager og smagt til med hvedeøl, som løfter smagen med lidt syre.”


Antal: 6 Portioner

Boller i selleri

No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: fadlsforlag
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 50 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

Farsboller

  • 600 gram Hakket kalv og flæsk
  • 1 stk. Løg Revet
  • Groft salt
  • Peber Fra kværn
  • 1 spsk. Frisk timian Hakket
  • 2 stk. Æg Økologisk
  • 4 spsk. Hvedemel
  • 2 spsk. Rasp

Grøntsagsfyld

  • 500 gram Knoldselleri
  • 2 stk. Æbler I tern
  • 2 stk. Salatløg
  • Bladselleri 2 stængler, med top

Bechamel sauce

  • 100 gram Smør
  • 5 spsk. Hvedemel
  • 8 deciliter Vand Kogevandet
  • Salt
  • Peber Fra kværn
  • Øl 1 skvæt hvedeøl
  • 1 pinch Muskatnød
  • 300 gram Speltkerner Kogt

Sådan gør du

Farsboller

  • Rør alle ingredienserne til farsen sammen.
    Sæt en gryde med 3-4 liter vand over, og tilsæt salt.
    Form runde boller med en ske i hånden, kom dem i det kogende vand.
    Bollerne skal kunne flyde frit rundt i vandet.
    Kog dem i 10-15 minutter, til de stiger op til overfladen.
    Tag dem op med en hulske, og hold dem varme.
    Gem kogevandet.
     

Grøntsagsfyld

  • Skræl knoldselleri, og skær den i tern.
    Kog ternene i 1 liter af vandet fra bollerne, til de er al dente, ca. 5 minutter.
    Si grøntsagerne fra, og gem 8 dl kogevand til saucen.
    Hak æbler i tern, snit salatløg og bladselleri.
     

Bechamel sauce

  • Smelt smør, men det må ikke tage farve.
    Hæld mel i, og rør sammen til en melbolle.
    Hæld kogevandet i lidt efter lidt under omrøring, der må ikke være klumper.
    Fortsæt sådan, og kog saucen op, tilsæt selleritern, salatløg, æbler og bladselleri, gem nogle blade til pynt.
    Lad det simre i 5 minutter, og smag den til med hvedeøl, muskatnød, salt og peber.
    Læg bollerne i saucen, og varm det godt igennem.
    Server med kogte speltkerner til.

Om forfatteren




Vi har fået opskriften fra bogen: "Øl og mad"