Bogstavkage

Bogstavkage
Sidst ændret:
Fredag den 19. februar, 2021 - 09:37
Beskrivelse

Har li sendt en bogstavkage ud af døren, som sku bruges til en navnefest... bogstav/talkager ser super smukke ud, og er faktisk ret simple at lave. ☺️

Til denne har jeg brugt lyse bunde (ala drømmekage) og hvid chokolademoussé.

Ovenpå er friske bær, blomster, hvid chokolade og små skumfiduser... ☺️

Opskrift på bunde og moussé herunder; mængden rækker til en bradepande, som kan deles i 2 bunde.

Sværhedsgrad
Udbytte
1 kage
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
40 minutter
Hviletid
3 timer
Tid i alt
4 timer, 10 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Hvid chokomoussé)
  Husblas (6 blade)
  Opskriftsgruppe (Bunde)
5 Æg
700 g Sukker
500 g Smør
5 dl Mælk
2 tsk Bagepulver
600 g Hvedemel
  Opskriftsgruppe (Pynt)
  Bær
  Spiselige blomster (eller alm. blomster)
Vejledning

Hvid chokomoussé (nok til 2 lag)

Start med din moussé, da den skal nå at sætte sig.

Lav den ved at hakke chokoladen fint og langsomt opvarme det i en gryde sammen med fløden.

Når chokolade og fløde er smeltet sammen, krammer du husblasen fri for vand og rører den i den lune chokolademasse.

Når husblassen er helt opløst, sætter du din moussé på køl 2-3 timer.

Lige inden brug, pisker du den op til en fast og luftig moussé, det tar li 5-6 minutter, så fortvivl ikke, hvis den ikk ændrer konsistens li med det samme😊

Nu din moussé klar til brug.

 

Bunde (1 bradepande, 1 el. 2 bunde)

Pisk æg og sukker luftigt.

Smelt smørret og tilsæt det til æggemassen sammen med øvrige ingredienser.

Pisk det hele forsigtigt sammen.

Hæld i smurt bageform eller bradepande beklædt med bagepapir og bag cirka 40 minutter ved 175 grader varmluft.

Når bundene er kølet, skærer du dem i tal eller bogstavform.

Du kan dele tallet/bogstavet i 2, hvis du vil ha 2 bunde og dermed 2 moussélag i din kage.

Men du kan også nøjes med ét lag til en start, så bruger du bar bunden i den tykkelse den er.

Put din moussé i sprøjtepose med stjernetyl, pynt kagen og top med lækkerier ☺️

Bogstavkage

Kilde

Følg min Instagram profil her.

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier