Bogstavkage

Bogstavkage

30 min
40 min
1  kage
Profile picture for user Henriette Kristiansen
Henriette Kristiansen
Lækker og dejlig bogstav/talkager de ser super smukke ud, og er faktisk ret simple at lave. Til denne har jeg brugt lyse bunde (ala drømmekage) og hvid chokolademoussé.
Om opskriften
Beskrivelse

Har li sendt en bogstavkage ud af døren, som sku bruges til en navnefest... bogstav/talkager ser super smukke ud, og er faktisk ret simple at lave. ☺️

Til denne har jeg brugt lyse bunde (ala drømmekage) og hvid chokolademoussé.

Ovenpå er friske bær, blomster, hvid chokolade og små skumfiduser... ☺️

Opskrift på bunde og moussé herunder; mængden rækker til en bradepande, som kan deles i 2 bunde.

Ingredienser
Hvid chokomoussé
  Husblas (6 blade)
500 g Hvid chokolade
12 dl Piskefløde
Bunde
5 Æg
700 g Sukker
500 g Smør
5 dl Mælk
2 tsk Bagepulver
2 tsk Vaniljesukker
600 g Hvedemel
Pynt
  Bær
  Spiselige blomster (eller alm. blomster)
  Chokolade
Vejledning

Hvid chokomoussé (nok til 2 lag)

Start med din moussé, da den skal nå at sætte sig.

Lav den ved at hakke chokoladen fint og langsomt opvarme det i en gryde sammen med fløden.

Når chokolade og fløde er smeltet sammen, krammer du husblasen fri for vand og rører den i den lune chokolademasse.

Når husblassen er helt opløst, sætter du din moussé på køl 2-3 timer.

Lige inden brug, pisker du den op til en fast og luftig moussé, det tar li 5-6 minutter, så fortvivl ikke, hvis den ikk ændrer konsistens li med det samme😊

Nu din moussé klar til brug.

 

Bunde (1 bradepande, 1 el. 2 bunde)

Pisk æg og sukker luftigt.

Smelt smørret og tilsæt det til æggemassen sammen med øvrige ingredienser.

Pisk det hele forsigtigt sammen.

Hæld i smurt bageform eller bradepande beklædt med bagepapir og bag cirka 40 minutter ved 175 grader varmluft.

Når bundene er kølet, skærer du dem i tal eller bogstavform.

Du kan dele tallet/bogstavet i 2, hvis du vil ha 2 bunde og dermed 2 moussélag i din kage.

Men du kan også nøjes med ét lag til en start, så bruger du bar bunden i den tykkelse den er.

Put din moussé i sprøjtepose med stjernetyl, pynt kagen og top med lækkerier ☺️

Bogstavkage

Kilde

Følg min Instagram profil her.

Om forfatteren
Profile picture for user Henriette Kristiansen
Henriette Kristiansen
Bio
Instragram madblogger (henriette_ak)
Læs flere af vores opskrifter
Hviletid
3 t
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier