Bøf Stroganof....Sådan gør du

Bøf Stroganof....Sådan gør du
Sidst ændret:
Lørdag den 19. januar, 2019 - 10:53
Beskrivelse

Bøf Stroganoff er en ægte klassiker, og den lækre simreret med oksekød, paprika, champignon og fløde er kendt og elsket af rigtig mange mennesker.

Retten kræver, at du bruger godt kød, samt at den får lov at koge så længe, at kødet bliver tilpas mørt. 

Server med kartoffelmos eller ris samt syltede rødbeder som tilbehør.

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
3 timer, 30 minutter
Tid i alt
4 timer
Ingredienser
600 g Kalvecuvette (skært kød uden fedt, sener m.m.)
3 spsk Paprika (edelsüss )
2 spsk Hvedemel
4 Løg
2 spsk Smør (til stegning)
2 spsk Olie (til stegning)
250 g Champignon
2 skv Tomatpure
2 1⁄2 dl Oksefond (eller kalvefond)
2 1⁄2 dl Fløde
  Krydderier (salt og peber)
Vejledning

Brug kød, der er afpudset for fedt, sener osv.

Skær kødet i strimler på cirka 1 centimeter.

Rør mel, paprika, salt og peber sammen og vend kødet i blandingen. 

Skær løgene i tern og champignon i kvarte.

Opvarm en sauterpande eller stegegryde med olie.

Tilsæt smørret, og lad det bruse af.

Steg løg og champignon i smør og olie, til løgene er bløde og champignonerne har fået lidt farve.

Tag det op af gryden, læg det på en tallerken og stil til side. 

Kom lidt mere smør og olivenolie i gryden og kom kødet deri.

Lad kødet stege ved ret høj varme, til det har fået en god stegskorpe

Tilsæt tomatpure og lad det stege med i et par minutter.

Kom de stegte løg og champignon ned til kødet i gryden. 

Tilsæt kalvefond, så det dækker kødet.

Tilsæt laurbærbladene og lad retten simre i cirka 3 1/2 time, til kødet er mørt.

Tilsæt fløden og varm retten op til kogepunktet.

Smag til med salt og peber.

Server med kartoffelmos og evt rødbeder.

Kilde

Følg min Youtube kanal her.

Kategori

 

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier