x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Bøfsandwich

PER ASMUSSEN | 27. februar 2019

På kun 30 minutter kan du lave dine egne lækre hjemmelavede bøfsandwich.

Du bestemmer selv hvor mange af ingredienserne du selv ønsker at lave. Det her er min lynhurtige version, lavet en hverdag hvor jeg ikke kunne overskue at koge kartofler til min hakkebøf. Da vi altid har et lager af syltesager (syltede rødløg, syltede rødbeder, syltede agurker) samt brød, så var det åbenbart hurtigere (i min verden – spørg ikke hvorfor) at lave en brun sovs og ristede løg – frem for at koge kartofler.


Redaktion: Se os lave bøfsandwich med Jesper Græm her:


Bøfsandwich

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Antal: 3 Portioner
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

Hakkebøffer

  • 400 gram Hakket Oksekød
  • Salt Flagesalt
  • Peber Fra kværn
  • Ghee Kan erstattes af smør og olie

Brun sovs

  • 1 stk. Løg Gerne stort
  • 1 clove Hvidløg
  • 1 spsk. Alkohol Cognac/rom eller lignende
  • 5 deciliter Oksefond Gå ikke ned på kvaliteten her
  • 1 deciliter Fløde
  • 2 spsk. Creme Fraiche
  • Engelsk Sauce
  • Krydderier Salt, peber, citronsaft, eddike og sukker

Ristede løg

  • 1 stk. Løg Lille
  • 1 spsk. Hvedemel
  • Peber
  • Salt

Servering

  • 3 stk. Burgerbolle
  • Syltede agurker
  • Syltede rødbeder
  • Syltede rødløg
  • Ketchup
  • remoulade
  • Løg Ristet løg og finthakket rå løg

Sådan gør du

Hakkebøffer

  • Tag farsen ud af køleskabet i så god tid som overhoved mulig - det er med til at hjælpe dig til at sikre at bøfferne bliver stegt, frem for "kogt". Hvis kødet er for koldt når det rammer panden, så sænker det pandens temperatur så meget at det ikke steger, men "koger" kødet i stedet for.
    Form kødet til bøffer og lad vær med at krydre dem til bagefter.
    Jeg steger altid i ghee , da det kan tåle at få en højere temperatur end smør. Hvis du ikke har ghee, så brug gerne en blanding af smør/olie på panden.
    Når panden er varm tilsættes ghee (smør/olie) og kom bøfferne på. Steg dem ved høj varme i 4 minutter og vend dem.
    Skru lidt ned for blusset og giv dem 4 minutter mere.
    Tag dem af panden og krydr med salt og peber - gerne flagesalt og peber fra kværn.
    Mit fars var krogmodnet, så jeg gav det kun 3 minutter på hver side. 
    Lad kødet hvile i et par minutter og det er klar til din bøfsandwich.
     

Ristede løg

  • Skræl løget og skær dem i halve.
    Skær dem i strimler og kom dem i en lille pose.
    Tilsæt hvedemel, salt og peber til posen.
    Ryst posen godt så du får al melet grundigt fordelt.
    Tøm posens indhold igennem en sigte, så du får det meste af det overskydende mel rystet væk.
    Steg løgene ved middelhøj varme i smagsneutral olie (raps-, solsikke- eller vindrueskerneolie) til de bliver gyldne.
    De må gerne vendes ofte og pas på med at de ikke brænder på.
    Det tager cirka 10-12 minutter og når de er færdige placeres de på køkkenrulle.
     

Brun sovs

  • Finhak løget og gem 1/3 af det til til serveringen.
    Resten kommes i en gryde sammen med hvidløg. Steges ved middel varme i smør.
    1 spsk. cognac tilsættes og der sættes ild til det.
    5 dl oksefond tilsættes og lad det koge ind ved relativ høj varme i 20 minutter.
    Tilsæt 1 dl fløde og 2 spsk. creme fraiche og lad det koge i 5 minutter mere.
    Smag til med salt, peber, gastrik, (eddike og sukker), engelsk sauce og citronsaft.
    Lad sovsen koge ind i 5 minutter mere.
    Hvis du ikke er tilfreds med farven på din sovs, så giv den et lille skud kulør.
    Hvis den er for tynd til dig, så lav blot en meljævning (1spsk. hvedemel til 1,5 dl mælk) som røres i sovsen.
     

Servering

  • Skær bollerne over på midten og rist dem på indersiden på en brødrister.
    Nu er det kun at samle din bøfsandwich tilbage.
    Smør den ene af bollerne med remoulade og den anden med ketchup.
    Resten er op til dig selv - jeg bruger f.eks. selv altid syltede rødløg i stedet for syltede agurker.
    Kom lidt af det hele i og hæld sovs på. Nogen ønsker sovsen inden i og andre hælder det ovenpå - det er en smagssag som man selv kan bestemme, hvis du spørger mig.
    Velbekomme.
    Bøfsandwich
    Bøfsandwich
    Bøfsandwich
    Bøfsandwich
    Bøfsandwich
    Bøfsandwich
    Bøfsandwich
     

Noter

Er du til at lave mere selv, så har vi opskrifter på ketchup og burgerboller her.

Se en teaser til vores video hvor vi laver burgerbollen her:
I GastroFun PREMIUM kan du selvfølgelig se hele videoen. Har du ikke adgang endnu, kan du tilmelde dig her.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

Vi har endnu en udgave af bøfsandwich her samt en video af et besøg hos Rasses Skovpølser, der fik en kåring som Danmarks bedste bøfsandwich: