Blommesyltetøj

Blommesyltetøj

15 min
40 min
1  Portion
Profile picture for user Lotte Weber
Lotte Weber

Har du blommer i haven, er det oplagt at sylte nogle af frugterne, da både sæsonen og holdbarheden for friske blommer er kort. ✅

Prøv at kaste dig ud i en lækker og letlavet syltetøj lavet på blommer, vanille og sukker.   

Om opskriften
Beskrivelse

Har du blommer i haven, er det oplagt at sylte nogle af frugterne, da både sæsonen og holdbarheden for friske blommer er kort.

Prøv at kaste dig ud i en lækker og letlavet syltetøj lavet på blommer, vanille og sukker.   

Ingredienser
1500 g Blommer
800 g Rørsukker
1 Vaniljestang
1⁄2 dl Vand
  rød melatin (følg posens anvisning for at finde den korrekte dosering)
  Atamon
Vejledning

Blommerne skylles godt, halveres og udstenes.

 

Flæk vanillestangen og skrab kornene ud med en lille, skarp kniv. "Mos" kornene ud i lidt af sukkeret, så de skilles fra hinanden. 

 

Kom blommer, det hjemmelavede vanillesukker, sukker og vand i en gryde og kog blandingen op.

 

Skum overfladen af, hvis det er nødvendigt.

 

Lad frugtblandingen koge ved svag varme i cirka 30-40 minutter. Kog, til det begynder at tykne.

 

Blend eventuelt syltetøjet med en stavblender, hvis du ønsker, den skal være helt jævn og glat. 

 

Tilsæt melatin efter pakkens anvisning. Heraf fremgår det, hvor meget du skal bruge, afhængig af hvor fast du ønsker dit syltetøj.

 

Hæld blommesyltetøjet på rene, skoldede glas der eventuelt er skyllet i atamon. 

 

Opbevar blommesyltetøjet køligt.

 

 

Noter

Blommesyltetøj er lækkert på brød og boller og som tilbehør til is og pandekager. Prøv også at komme en skefuld på din skyr eller havregrød om morgenen - det smager virkelig godt!

Om forfatteren
Profile picture for user Lotte Weber
Lotte Weber
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

 

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier