Blommesauce

Blommesauce

5 min
15 min
4  personer
Profile picture for user Gyldendal
Gyldendal
Professionel

✅Sød og syrlig sauce lavet af blommer.✅Blommesovs er en god måde at bruge havens blommer, og det er faktisk også muligt at bruge moreller. ✅Fantastisk både kold og varm – og smager især godt til vaniljeis.

Om opskriften
Beskrivelse

Sød og syrlig sauce lavet af blommer.

Generelt synes vi at vi skal huske baggrunden for vores madkultur og denne opskrift stammer fra 1800-tallet.

Vi har opskriften (ikke billedet) fra bogen: "Sovs skal der til", hvor forfatteren Bettina Buhl skriver følgende om opskriften:

"Blommesovsen her er en god måde at bruge havens blommer, og det er faktisk også muligt at bruge moreller.

Sovsen er fantastisk både kold og varm – og smager især godt til vaniljeis."

Ingredienser
10 Blommer
5 dl Vand
  citrons (skal af en stor citron)
1⁄2 tsk Kanel (stødt)
1⁄2 tsk Nelliker (stødt)
1 dl Rødvin
100 g Sukker
  Kartoffelmel (1 teskefuld udrørt i 1 deciliter vand)
Vejledning

Blommerne skrælles, og stenene udtages.

De koges møre i 5 deciliter vand, hvori der er tilsat citronskal, kanel og nelliker.

Sovsen sies eller blendes efter smag og spædes med vin.

Den sødes med sukker, og der gives endnu et opkog, og til slut jævnes sovsen med kartoffelmel udrørt i vand.

Noter

kilde: Nicoline Schmidt; Kogebog for smaa og store Huusholdninger. 1870.

Kilde

Sovs skal der til

Vi har opskriften fra: "Sovs skal der til"

Om forfatteren
Profile picture for user Gyldendal
Gyldendal
Professionel
Bio
Forlaget Gyldendal - www.gyldendal.dk
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier