Blomkålssuppe med stenbiderrogn

Blomkålssuppe med stenbiderrogn

15 min
40 min
4  personer
Profile picture for user Anne Mette Autzen
Anne Mette Autzen
Dejlig cremet blomkålssuppe serveret med smørristet blomkål, ristede hasselnødder, persilleolie og stenbiderrogn. En ret med skønne smage og teksturer!
Om opskriften
Beskrivelse

Jeg ELSKER suppe. Blomkål kan blive til den dejligste cremede suppe, og i denne opskrift har jeg toppet suppen af med ristede blomkålsbuketter, der giver blomkålen en dybere og rundere smag. Derudover serverede jeg suppen med ristede hasselnødder, persilleolie og stenbidderrogn ovenpå.

Det var vanvittigt lækkert, og de forskellige smage og teksturer gik så godt i spænd.

 

Blomkålssuppe med stenbiderrogn opskrift

Ingredienser
2 Blomkål (mellemstore)
2 l Vand
1 Grøntsagsbouillon (terning)
1 Hønsebouillon (terning)
2 Laurbærblad
  Smør (til stegning)
  Hasselnødder
1 dl Piskefløde
  Salt og peber (fra kværn - tilsmagning)
4 spsk Olie (fx persille)
4 spsk Stenbiderrogn (med top!)
Vejledning
  1. Fjern bladene fra blomkålshovederne og skær dem i halve.

  2. Læg den ene halve til side. Den skal bruges til topping.

  3. Skær de sidste 3 halve i grove stykker og læg dem i en gryde med vand, hønsebouillon, grøntsagsbouillon og laurbærblade.

  4. Lad det koge, indtil blomkålen er blevet mør. Det tager mellem 20 og 30 minutter.

  5. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn og rist cirka 100 gram hasselnødder. De skal have cirka 9 - 10 minutter.

  6. Skær det resterende halve blomkålshoved i mundrette bidder.

  7. Smelt smørret på en pande og rist blomkålen heri. De skal blive lækkert gyldne, men heller ikke have alt for lang tid - de skal ikke blive bløde.

  8. Tag panden af varmen, når de er færdige.

  9. Tag de færdigristede hasselnødder ud af ovnen og gnub den løse skal af dem.

  10. Når blomkålen i gryden er kogt mør, blender du suppen med en stavblender, så den bliver helt glat og cremet.

  11. Tilføj piskefløden til suppen.

  12. Smag suppen til med friskkværnet salt og peber.

  13. Lige inden servering koger du suppen op, så den lige når kogepunktet.

  14. Anret suppen og pynt af med smørristet blomkål, hasselnødder, persilleolie og masser af stenbiderrogn. Du kan også hakke hasselnødderne groft, hvis du synes.

Om forfatteren
Profile picture for user Anne Mette Autzen
Anne Mette Autzen
Bio
Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier