Blomkålssuppe

Blomkålssuppe

5 min
20 min
2  personer
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Nem, cremet og billig efterårssuppe. Perfekt aftensmad i en travl hverdag, hvor det stadig gerne må være lækkert! Skøn forret.
Om opskriften
Beskrivelse

De køligere tider kalder på lækre, varmende supper.

Og blomkålssuppe er virkelig lækker og nem mad i en travl hverdag. At det så ovenikøbet er smadderbilligt!

Blomkålssuppe

Og nu elsker jeg generelt suppe. Både de helt traditionelle som hønsekødsuppe, kartoffel-/porresuppe og jordskokkesuppe, men også de eksotiske slags! Her kan jeg både finde på at lave Wonton suppe eller den helt stærke thailandske Tom Yum Goong. Det afhænger af humør og hvad jeg lige har liggende - på bedste stop madspil-manér.

Blomkålssuppe

Nu hvor efteråret for alvor er skudt i gang, besluttede jeg mig for at lave denne blomkålssuppe, og den er simpelthen cremet let som en sky.

Vi fik den til aftensmad, men den vil også være perfekt som en forret. Hvis der er rester tilovers, er den også virkelig skøn dagen derpå til en dejlig frokost på kontoret.

 

Blomkålssuppe opskrift

Ingredienser
1⁄2 Blomkål (eller 1 lille)
1 fed Hvidløg
1 tsk Ingefær
7 dl Grøntsagsbouillon
1⁄2 tsk Hvidvinseddike
1 knsp Vaniljepulver
1 knsp Sukker
1⁄2 tsk Løgpulver
  Muskatnød
1 spsk Jomfruolivenolie
  Salt og peber (fra kværn)
1 tsk Citronsaft
1⁄2 dl Piskefløde
Vejledning
  1. Skyl blomkålen og skær den ud i stykker.
  2. Kom blomkålen i gryden.
  3. Pres hvidløget ned i gryden og tilføj også ingefær, grøntsagsbouillon, hvidvinseddike, vaniljepulver, sukker, løgpulver, muskatnød, olivenolie og lidt salt og peber.
  4. Lad det koge under låg, indtil blomkålen er mør. Det tager cirka 10 minutters tid.Blomkålssuppe
  5. Når blomkålene er kogt møre, hældes næsten al væden fra gryden over i en kande/skål.
  6. Blend blomkålene og tilsæt lidt efter lidt væden, indtil du opnår en fin og lind konsistens, som du er tilfreds med.
  7. Montér suppen med piskefløde.
  8. Smag til med salt og peber og eventuelt mere citronsaft og hvidvinseddike.

Server f.eks. suppen med smørstegte jomfruhummerhaler og en krydderurteolie

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier